Datum objave:
21.12.2020
- Tempeh nareži na kockice, zalij tamarijem i ostavi da se marinira 30 minuta.
- Na sezamovom ulju propirjaj luk narezan na polumjesece, ubaci sjeckani češnjak i dimljenu papriku te pirjaj još nekoliko minuta. Zatim dodaj rezani kiseli kupus i papar i sve zajedno pomiješaj. Ostavi da se pirja na laganoj vatri oko 10-15 minuta uz povremeno miješanje.
- Narezani i marinirani tempeh preprži na malo sezamovog ulja dok ne dobije lijepu zlatnu boju sa svih strana. Izvadi ga na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a zatim ga pomiješaj s pirjanim zeljem.
- Za pravi, cjeloviti obrok ovo jelo posluži s kuhanom palentom, prosom ili heljdom.
Pogledaj kako smo s Klarom pripremali Kiselo zelje s tempehom na našem Instagram Live bio&bio doživljaju.
- 300g kiselog rezanog zelja
- 400g tempeha
- 2-3 žlice tamarija
- 1 velika žlica dimljene paprike
- 1 glavica crvenog luka
- 3 režnja češnjaka
- tamno sezamovo ulje
- papar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar