Operi proso, procijedi i dodaj 3 x više vode nego što je prosa. Dodaj oguljenu i na kocke narezanu bundevu.
Zakuhaj u loncu, dodaj prstohvat soli te kuhaj poklopljeno na laganoj vatri 20-25 minuta. Dobro promiješaj i ostavi da se ohladi. Za to vrijeme tostiraj i samelji lješnjake, naribaj koricu naranče i procijedi sok. U ohlađeno proso s bundevom dodaj lješnjake, javorov sirup, sok i koricu naranče, cimet i vaniliju i sve dobro „izradi“ rukama da dobiješ mekano jednolično tijesto.
Podijeli ga na 12 jednakih komada i u svaki komad dodaj 2-3 polovice šljive iz kompota pa zatvori, tj. oblikuj okruglicu. Svaku okruglicu uvaljaj u smjesu amarant popiesa i kokosova šećera. Na tanjur stavi malo soka od kompota, na to stavi knedlu pa posipaj ostatkom poppiesa i kokosova šećera te sa strane stavi kriškicu naranče i pola šljive iz kompota.
- 140 g prosa
- 300 g bundeve
- 40 g lješnjaka
- ½ dcl javorova sirupa
- sok i korica ½ naranče
- 1/3 žličice cimeta
- 1/3 žličice vanilije
- ½ staklenke kompota sa šljivama
- 1 šalica amarant poppies
- 1/3 šalice kokosova šećera
- voda
- sol
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar