Vilicom razmrvite tofu i dodajte mu griz, sol, papar, peršin, muškatni oraščić, namočeni i ocijeđeni kruh i medvjeđi luk. Mokrim rukama dobro izmiješajte smjesu. Ostavite je u hladnjaku 15 minuta da odstoji. Zakuhajte vodu i napravite okruglice od tofu smjese. Kuhajte ih svega 1 minutu. Okruglice ocijedite i još tople uvaljajte u krušne mrvice pomiješane s gomashiom. U manjoj posudi zagrijte ulje i pecite ih do zlatnožute boje. Pečene okruglice izvadite iz vrućeg ulja i ostavite na papirnatom ubrusu koji će upiti višak masnoće. Uživajte!
25 dag svježeg tofua
2 kriške mekog kruha
3 žlice pirovog griza
1 žlica nasjeckanog medvjeđeg luka ( ili drugog začinskog bilja po želji)
¼ žličice morske soli
¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića
2 prstohvata mljevenog crnog papra
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1 l vode
2 dl suncokretovog ulja
1 šalica krušnih mrvica
2 žlice gomashia
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar