Džem:
Ukoliko koristite zamrznute borovnice ostavite ih na sobnoj temperaturi desetak minuta da se malo opuste prije pripreme. Datulje također namočite, a vrijeme namakanja možete produžiti ukoliko su datulje jako suhe. Za izradu džema u multipraktiku koristite S nož. U tako pripremljen multiprakti stavite 2/3 borovnica, a ostatak ostavite sa strane. Borovnicama dodajte datulje, limunov sok, vaniliju i sol te sve zajedno zbledajte dok se smjesa usitni i poveže. Ukoliko su vam borovnice jako krupne možete ih u ovom trenutku dodati u multipraktik i opcijom „pulse“ malo usitniti, no ukoliko koristite sitnije borovnice ovaj korak preskočite. Cijelu smjesu izlijte u dovoljno veliku zdjelicu gdje ćete dodati ostatak borovnica i chia sjemenke. Sve zajedno promiješajte i ostavite da odstoji najmanje 2h, a cijeli postupak možete napraviti i dan ranije te čuvati džem u hladnjaku.
Podloga:
Pripremite kalup Ø24 cm i odložite ga papirom. Za izradu podloge u multipraktiku pripremite S nož i sitno sameljite bademe te dodajte datulje i sve ostale sastojke. Kada je smjesa za podlogu povezana, utisnite ju u kalup podižući rubove lagano prema gore. Poravnajte podlogu i ostavite kalup sa strane dok pripremate kremu.
Krema:
Limenke kokosovog mlijeka izlijte u blender i kratko zblendajte da se povežu voda i masnoća te odvojite količinu koja vam je potrebna za recept. Namočene indijske oraščiće isperite pod mlazom vode i ocijedite te dodajte zajedno sa svim ostalim sastojcima u blender. Blendajte do glatke kreme.
Slaganje:
Na podlogu nanesite sloj džema na koji izlijete cheesecake kremu. Po želji možete još jednom ili više puta dodavati džem žličicom i zalijevati kremom što može jako efektno izgledati u presjeku torte. Dio džema možete ostaviti za ukrašavanje ili premazivanje torte te poslužiti uz svaku izrezanu šnitu. Cheesecake ohladite 24 sata u hladnjaku prije posluživanja.
Čuvanje:
Cheesecake čuvajte u hladnjaku tjedan dana.
Ako ti treba dodatan poticaj da isprobaš ovaj recept za cheescakea, tu je i video u kojem možeš pogledati kako ga je Marina Brekalo @brekalicious pripremila u našem instagram live bio&bio doživljaju.
Sastojci za podlogu:
- 3 šalice badema
- 1 šalica datulja
- 4 žlice agava slada
- 2 žlice hladno prešanog kokosovog ulja (rastopljenog)
- 1 žlica limunovog soka
- ½ žličice čiste vanilije u prahu
Sastojci za kremu:
- 4 šalice indijskih oraščića (namočenih 2+ sata)
- 1 šalica ribanog kokosa
- 2 šalice kokosovog mlijeka iz limenke
- ¾ šalice agava slada
- 7-8 žlica limunovog soka
- Korica limuna
- 1 šalica hladno prešanog kokosovog ulja (rastopljenog)
- 1 žličica čiste vanilije u prahu
Džem:
- 4 šalice borovnica
- ¾ šalice datulja (namočenih 15 min)
- 1 žlica limunovog soka
- 4 žlice chia sjemenki
- 1 žličica čiste vanilije u prahu
- ¼ žličice soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar