Kategorije
Početna Recepti Kokos cheesecake s džemom od borovnica
Marina Brekalo @brekalicious

Kokos cheesecake sa džemom od borovnica

Ako voliš cheescake, onda je veganska varijanta s kremom od indijskih oraščića i kokosa pravi izbor za tebe.

40min
Srednje složena priprema
Datum objave: 26.04.2021

Džem:

Ukoliko koristite zamrznute borovnice ostavite ih na sobnoj temperaturi desetak minuta da se malo opuste prije pripreme. Datulje također namočite, a vrijeme namakanja možete produžiti ukoliko su datulje jako suhe. Za izradu džema u multipraktiku koristite S nož. U tako pripremljen multiprakti stavite 2/3 borovnica, a ostatak ostavite sa strane. Borovnicama dodajte datulje, limunov sok, vaniliju i sol te sve zajedno zbledajte dok se smjesa usitni i poveže. Ukoliko su vam borovnice jako krupne možete ih u ovom trenutku dodati u multipraktik i opcijom „pulse“ malo usitniti, no ukoliko koristite sitnije borovnice ovaj korak preskočite. Cijelu smjesu izlijte u dovoljno veliku zdjelicu gdje ćete dodati ostatak borovnica i chia sjemenke. Sve zajedno promiješajte i ostavite da odstoji najmanje 2h, a cijeli postupak možete napraviti i dan ranije te čuvati džem u hladnjaku. 

Podloga:

Pripremite kalup Ø24 cm i odložite ga papirom. Za izradu podloge u multipraktiku pripremite S nož i sitno sameljite bademe te dodajte datulje i sve ostale sastojke. Kada je smjesa za podlogu povezana, utisnite ju u kalup podižući rubove lagano prema gore. Poravnajte podlogu i ostavite kalup sa strane dok pripremate kremu.

Krema:

Limenke kokosovog mlijeka izlijte u blender i kratko zblendajte da se povežu voda i masnoća te odvojite količinu koja vam je potrebna za recept. Namočene indijske oraščiće isperite pod mlazom vode i ocijedite te dodajte zajedno sa svim ostalim sastojcima u blender. Blendajte do glatke kreme.

Slaganje:

Na podlogu nanesite sloj džema na koji izlijete cheesecake kremu. Po želji možete još jednom ili više puta dodavati džem žličicom i zalijevati kremom što može jako efektno izgledati u presjeku torte. Dio džema možete ostaviti za ukrašavanje ili premazivanje torte te poslužiti uz svaku izrezanu šnitu. Cheesecake ohladite 24 sata u hladnjaku prije posluživanja.

Čuvanje:

Cheesecake čuvajte u hladnjaku tjedan dana.

Ako ti treba dodatan poticaj da isprobaš ovaj recept za cheescakea, tu je i video u kojem možeš pogledati kako ga je Marina Brekalo @brekalicious pripremila u našem instagram live bio&bio doživljaju.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Sastojci za podlogu:

 

Sastojci za kremu:

 

Džem:

  • 4 šalice borovnica
  • ¾ šalice datulja (namočenih 15 min)
  • 1 žlica limunovog soka
  • 4 žlice chia sjemenki
  • 1 žličica čiste vanilije u prahu
  • ¼ žličice soli

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel