Zagrijte pećnicu na 180°C. Izmiksajte agavin sirup i margarin u jednoliku smjesu. Umiješajte jogurt pa dodajte brašno, naribane korice citrusa, cimet i sol.
Umiješajte prašak za pecivo i na kraju orahe i šljive. Izlijte smjesu u nauljeni kalup (veličine 20x30 cm) i poravnajte. Pecite 30 minuta pa ostavite da se ohladi.
Narežite na kocke i poslužite uz hladan ili topli Yogi Tea čaj koji u sastavi ima cimet koji će se idealno uklopiti s mirisom i okusom ovog kolača.
Uživajte i javite nam kojom brzinom je „nestala“ i zadnja mrvica :)
Fotografija i recept preuzet iz kuharice Prirodno i slatko, Jadranke Boban Pejić.
Fotografija i stiliziranje hrane: Maja Danica Pečanić
- 1 šalica agavinog sirupa
- ¼ šalice eko margarina
- 1 šalica sojinog jogurta
- 1 i ½ šalica brašna tip 850
- naribana korica 1 naranče
- naribana korica 1 limuna
- 1 čajna žlica cimeta
- 1/3 čajne žlice soli
- 1 jušna žlica praška za pecivo
- 1 šalica krupnije sjeckanih oraha
- 10 šljiva (očistiti od koštica i raspoloviti)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar