Datum objave:
23.10.2020
- Zagrijte pećnicu na 150 °C. Nauljite duboki kalup za kolače (30x22 cm) ili stavite papir za pečenje.
- U zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Pomiješajte agavin sirup s uljem i limunovim sokom, a zatim postupno umiješajte u brašno. Dodajte mrkvu i orahe, dobro promiješajte i izlijte u kalup.
- Pecite sat i 15 minuta ili provjerite je li kolač pečen tako da ubodete drveni štapić u sredinu biskvita – ako je štapić čist, kolač je pečen. Izvadite iz pećnice i ohladite.
- Izmiksajte sve sastojke za preljev i premažite preko hladnog kolača pa narežite na kocke. Umjesto preljevom od tofua, kolač možete jednostavno preliti gotovim pudingom od soje.
Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Prirodno i slatko.
Biskvit
- 2 šalice brašna tip 850 (250 g)
- 3 čajne žlice praška za pecivo
- 1 šalica agavinog sirupa
- ¾ šalice suncokretovog ulja (hladno prešano za prženje)
- 2 jušne žlice limunovog soka
- 2 šalice krupno naribane mrkve (250 g)
- ½ šalice krupno mljevenih oraha (50 g)
Preljev
- 200 g tofua
- naribana korica 1 naranče
- 1 čajna žlica vanilije u prahu
- 2 jušne žlice narančinog soka
- 2 jušne žlice agavinog sirupa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar