Iskoristite sezonu marelica i pripremite kompot koji će vas zimi podsjećati na mirise i okuse ljeta.
60min
Jednostavna priprema
Datum objave:30.07.2013
Marelice sadržavaju obilje vitamina A, C i B, željeza i vlakana zbog čega su namirnice iznimno korisne za zdravlje. Kinezi ih smatraju voćkom dugovječnosti.
Sterilizirajte staklenke.
Odaberite zrele, ali ne premekane marelice te ih operite.
Marelice blanširajte u posoljenoj kipućoj vodi 1–2 minute.
Kad ih izvadite, uronite ih u hladnu vodu, ogulite kožicu, prepolovite i izvadite im koštice. Ocijedite ih u cjedilu.
Polovice marelica složite u staklenku s ispupčenim dijelom prema gore.
U vodu od blanširanja stavite agavin sirup te ga zakuhajte. Vrućim sirupom/sokom od marelica zalijte marelice u staklenkama.
Pasterizirajte staklenke s kompotom.
Napomene:
Količina vode u staklenci ovisit će o načinu na koji je voće složeno.
Na isti način možete pripremiti breskve i nektarine, ali ih ne morate guliti.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar