- Uključi pećnicu na 180 stupnjeva.
- Prvo samelji bademe, heljdu i lanene sjemenke, dodaj im začine te sve dobro promiješaj žlicom.
- Izreži koru od organski uzgojene banane na komade kako bi lakše odredio/la količinu koja ti je potrebna. Koru stavi u blender zajedno s vodom i blendaj dok ne dobiješ gustu tekućinu.
- Smjesi dodaj maslinovo ulje te ponovno sve dobro promiješaj. Najbolje žlicom ili rukom.
- Od tijesta oblikuj kuglu pa je stavi na papir za pečenje te razvuci tijesto prema veličini lima za pečenje, na debljinu do 5 mm.
- Ako se tijesto lijepi, razvuci ga između dva papira za pečenje.
- Reži na željene veličine i pripazi na krajeve da ne budu previše tanki, jer će prilikom pečenja izgoriti.
- Krekere peci 20 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice.
- Kada se krekeri ohlade složi ih u staklenku, dobro zatvori i čuvaj nekoliko tjedana.
Dodatni savjeti:
• Za efektniji izgled krekera koristi crni i bijeli sezam.
• Ako koristiš integralni sezam, svakako ga kombiniraj sa bijelim sezamom.
• Izbjegavaj koristiti smeđi lan, jer njegov okus može imati neželjenu notu gorčine.
Klikni i pogledaj Instagram Live bio&bio doživljaj sa Zero waste radionice gdje nam je Marina pripremila ove ukusne i cjelovite krekere!
- 1 šalica badema
- 1 šalica heljde
- ¾ šalice kore od banane
- ¼ šalice sjemenki zlatnog lana
- ¼ šalice sezama
- ½ šalice vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- ¼ žličice zelenog papra
- 1- 2 žličice soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar