Kategorije
Početna Recepti Krekeri sa sirom i mariniranim povrćem
Marina Brekalo i Iva Savić

Krekeri sa sirom i mariniranim povrćem

45min
Jednostavna priprema
Datum objave: 15.09.2023

Priprema krekera:

  1. Uključite pećnicu na 180*C.
  2. Pripremite razvijač i rezač za tijesto, pleh i papir za pečenje te veću zdjelu u kojoj ćete promiješati sve sastojke zajedno.
  3. Prvo sameljite bademe, bučine i lanene sjemenke, dodajte im začine te sve dobro promiješajte žlicom.
  4. Zatim dodajte vodu i maslinovo ulje te smjesu ponovno dobro promiješajte, najbolje rukom. Od tijesta oblikujte kuglu koju ćete premjestiti na papir za pečenje te razvući tijesto prema veličini vašeg pleha na debljinu do 3-5 mm. Ukoliko se tijesto lijepi, razvucite ga između dva papira za pečenje. Režite na željene veličine i pripazite na krajeve da ih ne istanjite, jer će prilikom pečenja izgorjeti.
  5. Krekere pecite 20tak minuta.
  6. Kada se ohlade složite ih u staklenku, dobro zatvorite i čuvajte nekoliko tjedana.

 

Priprema sira:

  1. Indijske oraščiće nakon namakanja isperite pod mlazom vode i ocjedite.
  2. Potom zajedno sa svim ostalim sastojcima stavite u multipraktik  i izblenajte do lagano zrnaste strukture. 
  3. Sir čuvajte čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj staklenci 10 dana.

 

Povrće nasjeckajte na kockice i marinirajte najmanje 15min u marinadi.

Krekere namažite sa sirom, na njega dodajte marinirano povrće i po želji ukrasite listićima bosiljka, sitno sjeckanim mladim lukom i klicama.

 

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Sastojci za krekere:

  • 1 šalica bučinih sjemenki
  • 1 šalica badema
  • ½ šalice sjemenki zlatnog lana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • ¼ žličice dimljene paprike u prahu
  • ¼ žličice zelenog papra
  • 1 žličica soli
  • ½ šalice vode

 

Zrnati sir (sastojci):

  • 2 šalice indijskih oraščića (namočiti sat vremena)
  • 3/4 šalice sojinog kefira
  • 1 žlica limunovog soka (ili bijelog aceta balsamica)
  • ¼ šalice prehrambenog kvasca
  • 1 žlica svijetle miso paste
  • ½ žličice češnjaka u prahu
  • Na vrh noža svježe korice limuna
  • Malo bijelog papra i soli

 

Povrće:

  • tikvice i cherry rajčice

 

Marinada za povrće:

  • Tamno sezamovo ulje
  • Tamari
  • Limunov sok (alternativno možete koristiti rižin ili jabučni ocat)

 

Dekoracija:

  • Bosiljak
  • mladi luk
  • klice (alfa alfa/rotkvica/brokula)

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel