Datum objave:
15.09.2023
Priprema krekera:
- Uključite pećnicu na 180*C.
- Pripremite razvijač i rezač za tijesto, pleh i papir za pečenje te veću zdjelu u kojoj ćete promiješati sve sastojke zajedno.
- Prvo sameljite bademe, bučine i lanene sjemenke, dodajte im začine te sve dobro promiješajte žlicom.
- Zatim dodajte vodu i maslinovo ulje te smjesu ponovno dobro promiješajte, najbolje rukom. Od tijesta oblikujte kuglu koju ćete premjestiti na papir za pečenje te razvući tijesto prema veličini vašeg pleha na debljinu do 3-5 mm. Ukoliko se tijesto lijepi, razvucite ga između dva papira za pečenje. Režite na željene veličine i pripazite na krajeve da ih ne istanjite, jer će prilikom pečenja izgorjeti.
- Krekere pecite 20tak minuta.
- Kada se ohlade složite ih u staklenku, dobro zatvorite i čuvajte nekoliko tjedana.
Priprema sira:
- Indijske oraščiće nakon namakanja isperite pod mlazom vode i ocjedite.
- Potom zajedno sa svim ostalim sastojcima stavite u multipraktik i izblenajte do lagano zrnaste strukture.
- Sir čuvajte čuvajte u hladnjaku u zatvorenoj staklenci 10 dana.
Povrće nasjeckajte na kockice i marinirajte najmanje 15min u marinadi.
Krekere namažite sa sirom, na njega dodajte marinirano povrće i po želji ukrasite listićima bosiljka, sitno sjeckanim mladim lukom i klicama.
Sastojci za krekere:
- 1 šalica bučinih sjemenki
- 1 šalica badema
- ½ šalice sjemenki zlatnog lana
- 3 žlice maslinovog ulja
- ¼ žličice dimljene paprike u prahu
- ¼ žličice zelenog papra
- 1 žličica soli
- ½ šalice vode
Zrnati sir (sastojci):
- 2 šalice indijskih oraščića (namočiti sat vremena)
- 3/4 šalice sojinog kefira
- 1 žlica limunovog soka (ili bijelog aceta balsamica)
- ¼ šalice prehrambenog kvasca
- 1 žlica svijetle miso paste
- ½ žličice češnjaka u prahu
- Na vrh noža svježe korice limuna
- Malo bijelog papra i soli
Povrće:
- tikvice i cherry rajčice
Marinada za povrće:
- Tamno sezamovo ulje
- Tamari
- Limunov sok (alternativno možete koristiti rižin ili jabučni ocat)
Dekoracija:
- Bosiljak
- mladi luk
- klice (alfa alfa/rotkvica/brokula)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar