Bundevu narežete na veće komade te očistite od sjemenki. Bundevu nije potrebno guliti, ali svakako mora biti iz organskog uzgoja.
Zagrijte pećnicu na 200C, a dok se pećnica grije bundevu premažite s malo maslinovog ulja te posolite s 2-3 prstohvata soli.
Kad je pećnica spremna ubacite bundevu te je pecite oko 30 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice.
Na sezamovom ulju propirjate luk, češnjak i sve začine osim đumbirovog soka i umeboshi octa.
Kada je bundeva gotova samo je ubacite na prodinstani luk te pomiješajte kako bi se svi začini proželi. Prelijte temeljcem i pustite da zakuha.
Nakon što je juha zakuhala, smanjite vatru i kuhajte još 10-ak minuta. Nakon toga juhu prebacite u blender i miksajte dok ne dobijete kremastu teksturu, a na kraju ubacite sok od đumbira i umeboshi ocat.
Juhu servirajte toplu kako bi vas što prije ugrijala!
- 1 srednja bundeva (muškatna tikva)
- 2 jušne žlice tamnog sezamovog ulja
- 1 glavica crvenog luka sjeckanog na polumjesec
- 2 režnja češnjaka
- 1l povrtnog temeljca
- 1 čajna žličica slatke paprika
- 1 čajna žličica timijana
- 1 čajna žličica kurkume
- 1/3 čajne žličice muškatnog oraščića
- 1 čajna žličica soka od đumbira
- 1 jušna žlica zrnete
- 1 jušna žlica umeboshi octa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar