Kremasti soba rezanci s povrćem
Isprobaj recept za bezglutenske i veganske soba rezance od heljde u kremastom tahini umaku prema recepturi food blogerice i bio&bio ambasadorice Ive Savić, koja stoji iza Instagram profila @culinarypostcards.
15min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:
26.08.2021
- Skuhaj soba rezance prema uputi na pakiranju. Nakon što su kuhani dobro ih isperi vodom kako se ne bi zalijepili.
- U veću zdjelu dodaj sve sastojke za umak i dobro promiješaj. Umak treba biti gladak i gust, ali dovoljno tekuć da ga možeš umiješati u rezance.
- Tikvicu i mrkvu operi, oguli te nareži na tanke rezance.
- Rezance od povrća dodaj soba rezancima, prelij umakom te sve dobro promiješaj.
- Posluži rezance u duboki tanjur, a prije posluživanja prelij sokom od limete i pospi sitno sjeckanim peršinom.
Fotografija: Iva Savić
- 250 g soba rezanaca od heljde
- 1 tikvica
- 1 veća mrkva
- sok od ½ limete
- 2-3 žlice sitno sjeckanog lista peršina
Umak:
- 80 ml tahini paste
- 1 žlica javorovog sirupa
- 2 žlice rižinog sirupa
- 3 žlice tamarija
- 1 žlica tamnog sezamovog ulja
- 1 režanj sitno nasjeckanog češnjaka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar