Kroketi od prosa i badema
Netolerancija na gluten može biti prilika da otkrijemo svijet novih, kvalitetnih namirnica, raznolike prehrane, načina pripreme i samim time da počnemo uživati u hrani više nego prije. Pa počnimo odmah sa slasnim kroketima od prosa i badema kako ih spravlja Jadranka Boban Pejić!
Priprema:
U zdjeli pomiješajte proso, leću i ½ šalice kukuruzne krupice.
Dodajte mljevene bademe, naribano povrće i začine.
Sve dobro pomiješajte dok ne dobijete jednoliku smjesu. Oblikujte krokete i uvaljajte u preostalu 1 šalicu kukuruzne krupice.
Pržite na zagrijanom suncokretovom ulju te ocijedite na papirnatom ubrusu.
1 šalica kuhanog prosa
1 šalica kuhane crvene leće (gusto)
1½ šalica kukuruzne krupice
½ šalice mljevenih badema
4 žlice na sitno naribane mrkve
4 žlice na sitno naribanog luka
½ žličice soli
¼ žličice kurkume
1/5 žličice čilija
suncokretovo ulje za prženje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar