U posudi pomiješajte suhe sastojke. Tekuće sastojke stavite u multipraktik ili pomiješajte štapnim mikserom. Tekuće sastojke umiješajte u suhe. Po želji dodajte suho voće. Smjesu izlijte u mali kalup (20 cm) premazan kokosovim uljem i obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C oko 45 minuta. Čačkalicom provjerite je li kruh pečen.
Uživajte! :)
Iz kuharice Slano i slatko od brašna, Maje Kefeček, Planetopija
Fotografija: Maja Danica Pečanić
Suhi sastojci
150 g polubijelog brašna
100 g integralnog brašna
1 žlica praška za pecivo
1 prstohvat soli
prah vanilije
cimet u prahu
đumbir u prahu
orasi
Tekući sastojci
100 ml sojinog mlijeka
3 zrele banane
40 g kokosovog ulja
35 g suncokretovog ulja za prženje
50-70 g javorovog sirupa
Po želji
suho voće (datulje, kockice marelica, kandirani đumbir...)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!