- Suhe smokve izrezane na četvrtine namoči u vodu najmanje 15 minuta prije izrade recepta. Kuhaj smokve u vodi na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (15tak minuta) te ih štapnim mikserom izmiksaj u pire/džem. Smjesu stavi u hladnjak da se rashladi. U malu posudu dodaj chia sjemenke i 3 žlice vode. Pusti da se pretvori u gel.
- U blenderu izmiksaj indijske oraščiće do strukture brašna. Dodaj kokosovo brašno, kokosov šećer, sodu bikarbonu, sol, cimet, vaniliju i chia gel. Izmiksaj. Dok blender radi, polagano dodaj kokosovo ulje dok se ne formira tijesto. Razvuci tijesto pomoću valjka na papiru za pečenje u oblik kvadrata oko 1/2 cm debelo.
- Nanesi džem od smokava ravnomjerno po tijestu. Uz pomoć papira za pečenje pažljivo zarolaj kolač u roladu. Koristeći oštar nož izreži roladice oko 1 cm debljine. Rukama dodatno oblikuj kolačiće u kuglastu formu. Stavi ih na lim za pečenje (lijepljenje smjese spriječi papirom za pečenje) i peci u pećnici 20-25 minuta.
Ohladi i uživaj!
Radionica "Zdravi blagdanski kolači"
Pridruži se Lani na zanimljivoj radionici u kojoj će uživati svi ljubitelji slatkog i zdravog. Rezerviraj svoje mjesto u Makronovi u četvrtak 6.4. u 17 sati i saznaj više detalja o radionici.
- 1 šalica suhih smokava
- 1/4 šalice vode
- 1 žlica chia sjemenki
- 3 žlice vode
- 3/4 šalice indijskih oraščića
- 6 žlica kokosovog brašna
- 1/4 šalice šećera kokosovog cvijeta
- 1/4 žličice organske sode bikarbone
- 1/8 žličice soli
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica praha burbon vanilije
- 1/4 šalice rastopljenog djevičanskog kokosovog ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar