Datum objave:
07.10.2019
- Skuhajte kukuruznu tjesteninu (održavajte ju toplom).
- Operite šampinjone, odstranite peteljke pa narežite na tanke listiće.
- Na maslinovom ulju šampinjone pirjajte 3-4 minute. Zatim dodajte mrkvu,grašak i sol pa pirjajte još 3-4 minute.
- U sojinom mlijeku razmutite aru prah pa ulijte smjesu u gljive. Umiješajte vodu, promiješajte pa poklopljeno kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta (da mrkva i grašak smekšaju). Dodajte peršin pa ručnim mikserom sve izmiksajte u kremasti preljev.
- Vrući preljev prelijte preko tople tjestenine. Probajte ga prije toga i po želji dodajte još malo soli i papra.
Još izvrsnih recepata potražite u kuharici Bez glutena Jadranke Boban Pejić.
- 400 g kukuruznih spirella
- 400 g šampinjona
- 2 žlice maslinovog ulja
- 4 žlice aru praha
- 2 šalice temeljca ili vode
- 2 šalice sojinog mlijeka
- 2 šalice mrkve narezane na polumjesece
- 2 šalice graška
- 1/2 žličice soli
- 4 žlice peršina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar