Datum objave:
04.07.2025
- Skuhaj kvinoju.
- Stavi je u lonac s povrtnim temeljcem, pusti da zavri, zatim smanji vatru i kuhaj poklopljeno ~12 min, dok tekućina ne ispari. Makni s vatre, ostavi poklopljeno 2 min pa razrahli vilicom.
- Dok se kvinoja kuha – mariniraj povrće
- U većoj zdjeli pomiješaj tikvicu, papriku i luk sa žlicom maslinova ulja, dimljenom paprikom, soli i paprom.
- Zagrijte tavu.
- Brzo grillaj povrće
- Povrće rasporedi u jednom sloju i peci 2-3 min sa svake strane.
- Spoji sve tople sastojke.
- Vruću kvinoju premjesti u zdjelu, dodaj grillano povrće i listove špinata / blitve da lagano uvenu od topline.
- Umiješaj preostalu žlicu maslinova ulja, sok i koricu limuna, svježi bosiljak i mentu.
- Po potrebi dodatno posoli i popapri.
- Posluži odmah.
- Pospi tostiranim sjemenkama.
- 150 g kvinoje
- 300 ml vode
- 1 srednja tikvica, narezana na polumjesece
- 1 crvena paprika, narezana na trakice
- 1 šalica mladog špinata ili blitve
- 1 manji crveni luk, tanko narezan
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- Sok i naribana korica ½ limuna
- 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg bosiljka
- 1 žlica sitno nasjeckane svježe mente
- ½ žličice dimljene paprike (slatke)
- 1 prstohvat soli
- Svježe mljeveni papar
- 2 žlice tostiranih sjemenki bundeve ili suncokreta za hrskavost
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar