A la tomato salsa
Donosimo ti recept sa Zero waste radionice za ukusan mediteranski umak od crvene leće i suhih rajčica. Idealan za sve koji često pripremaju povrtno voćne sokove, a nemaju ideju kako iskoristiti preostalu pulpu. Evo super načina!
30min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:
15.06.2022
- Na maslinovom ulju pirjaj luk. Dodaj suhe začine: bosiljak, timijan i origano.
- Kad začini zamirišu dodaj crvenu leću, narezane suhe rajčice i pulpu koja ti ostane nakon pripreme povrtnog soka. Na radionici smo sok pripremili od celera, mrkve, cikle i naranče. Sve podlij s 1 dl povrtnog temeljca.
- Ostavi da se kuha na laganoj vatri 15 minuta uz povremeno miješanje. Temeljac dolijevaj po potrebi.
- Na samom kraju kuhanja dodaj sitno nasjeckani češnjak i tamari pa kuhaj još 2 minute.
- Kad ugasiš plamen dodaj nasjeckani svježi peršin i bosiljak te dobro promiješaj.
- Umak posluži uz tjesteninu, kuhano proso ili palentu.
- 100 g luka
- 1 režanj češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- pulpa povrtno voćnog soka
- 100 g crvene leće
- 5 suhih rajčica koje su namočene sat vremena prije pripreme jela
- 3 dcl toplog povrtnog temeljca za podlijevanje
- ½ čajne žlice suhog bosiljka
- ½ čajne žlice suhog timijana
- ¼ čajne žlice origana
- 2 žlice tamarija
- 2 žlice nasjackanog lista peršina
- 1 žlica nasjeckanog lista svježeg bosiljka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar