Očistite gljive, blanširajte ih u kipućoj vodi i ocijedite. Na maslinovom ulju pirjajte luk nasjeckan na kockice. Dodajte im blanširane gljive, pola organske kocke za juhu i pirjajte 10 minuta. Začinite s nasjeckanim listom peršina, muškatnim oraščićem i maknite s plamena.
U drugoj posudi zagrijte suncokretovo ulje i dodajte brašno. Promiješajte i dodajte sojin napitak. Maknite s plamena kad se bešamel zgusne i dodajte kurkumu. Dodajte mu gomashio, sojino vrhnje i još jednom dobro promiješajte. Zagrijte vodu i u njoj prokuhajte lasagne, svaku dvije minute.
Zagrijte pećnicu na 180“C. U lim za pečenje poslažite listove lasagna , na njih umak od rajčice, po njima rasprostrite gljive i prelijte bešamelom. Postupak ponovite 3x. Gornji red neka prekrivaju lasagne koje ćete preliti ostatkom bešamela. Pecite u zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.
Pridruži se Željki na radionici "Moć ljekovitih gljiva"
Saznaj više o radionici u zagrebačkoj Makronovi i predbilježi se na info@makronova.com ili na 01/ 4847 119 od 10 do 17 sati.
2x 250g tjestenine lasagne
5 dcl ukuhane rajčice passate
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice suncokretovog ulja
100 g luka
500 g vrganja
1/2 bio kocke za juhu od povrća
2 žlice integralnog pšeničnog brašna
3 dcl sojinog napitak
2,5 dcl sojine kreme
3 prstohvata soli
2 žlice gomashija
¼ čajne žlice mljevenog crnog papra
½ čajne žlice naribanog muškatnog oraščića
¼ čajne žlice kurkume
1 žlica nasjeckanog svježeg lista peršina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!