Datum objave:
22.01.2018
- Očistite gljive, blanširajte ih u kipućoj vodi i ocijedite. Na maslinovom ulju pirjajte luk nasjeckan na kockice. Dodajte im blanširane gljive, pola organske kocke za juhu i pirjajte 10 minuta. Začinite s nasjeckanim listom peršina, muškatnim oraščićem i maknite s plamena.
- U drugoj posudi zagrijte suncokretovo ulje i dodajte brašno. Promiješajte i dodajte sojin napitak. Maknite s plamena kad se bešamel zgusne i dodajte kurkumu. Dodajte mu gomashio, sojino vrhnje i još jednom dobro promiješajte. Zagrijte vodu i u njoj prokuhajte lasagne, svaku dvije minute.
- Zagrijte pećnicu na 180“C. U lim za pečenje poslažite listove lasagna, na njih umak od rajčice, po njima rasprostrite gljive i prelijte bešamelom. Postupak ponovite 3x. Gornji red neka prekrivaju lasagne koje ćete preliti ostatkom bešamela. Pecite u zagrijanoj pećnici 35-40 minuta.
- 2x 250g tjestenine lasagne
- 5 dcl ukuhane rajčice passate
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 100 g luka
- 500 g vrganja
- 1/2 bio kocke za juhu od povrća
- 2 žlice integralnog pšeničnog brašna
- 3 dcl sojinog napitak
- 2,5 dcl sojine kreme
- 3 prstohvata soli
- 2 žlice gomashija
- ¼ čajne žlice mljevenog crnog papra
- ½ čajne žlice naribanog muškatnog oraščića
- ¼ čajne žlice kurkume
- 1 žlica nasjeckanog svježeg lista peršina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar