Nadjev za lazanje možete mijenjati: odlične su s artičokama i šparogama ili pak s bundevom i gljivama. Povrće pirjajte odvojeno 4 - 5 minuta u 2 žlice ulja, posolite i pomiješajte pa stavite sa strane. U tavi lagano popržite brašno u ulju jednu minutu, zatim dodajte kipuće sojino mlijeko i miješajte pjenjačom, kako biste izbjegli stvaranje grudica. Pustite da zavrije, uz neprestano miješanje, posolite i kuhajte 10 minuta – dok se bešamel ne počne zgušnjavati.
Dodajte muškatni oraščić i papar. Na dno posude za pečenje izlijte malo bešamela, zatim stavite listove lazanja, pa povrće, bademovo brašno i nastavite tako slagati u slojevima, dok god imate sastojaka. Lazanje pecite u pećnici 30 minuta na 180°C. Ukrasite “kovrčama” od poriluka.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice All'Italiana.
200 g tjestenine za lazanje
4 šalice poriluka, narezanog na tanke trakice
4-5 šalica crvenog radiča, narezanog na tanke trakice
3/4 šalice bademova brašna
4 žlice brašna tip 850
4 žlice maslinovog ulja
4 šalice sojinog mlijeka
1 prstohvat naribanog muškatnog oraščića, sol i svježe mljeveni papar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar