Kategorije
Početna Recepti Lazanje s radičem
Rosanna Passione

Lazanje s radičem

Saznaj kako napraviti fine veganske lazanje po receptu Rosanne Passione. 

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 13.02.2017

Nadjev za lazanje možete mijenjati: odlične su s artičokama i šparogama ili pak s bundevom i gljivama. Povrće pirjajte odvojeno 4 - 5 minuta u 2 žlice ulja, posolite i pomiješajte pa stavite sa strane. U tavi lagano popržite brašno u ulju jednu minutu, zatim dodajte kipuće sojino mlijeko i miješajte pjenjačom, kako biste izbjegli stvaranje grudica. Pustite da zavrije, uz neprestano miješanje, posolite i kuhajte 10 minuta – dok se bešamel ne počne zgušnjavati.

Dodajte muškatni oraščić i papar. Na dno posude za pečenje izlijte malo bešamela, zatim stavite listove lazanja, pa povrće, bademovo brašno i nastavite tako slagati u slojevima, dok god imate sastojaka. Lazanje pecite u pećnici 30 minuta na 180°C. Ukrasite “kovrčama” od poriluka.

Preuzeto iz Planetopijine kuharice All'Italiana.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

200 g tjestenine za lazanje
4 šalice poriluka, narezanog na tanke trakice
4-5 šalica crvenog radiča, narezanog na tanke trakice
3/4 šalice bademova brašna
4 žlice brašna tip 850
4 žlice maslinovog ulja
4 šalice sojinog mlijeka
1 prstohvat naribanog muškatnog oraščića, sol i svježe mljeveni papar

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)