- Zamijesite tijesto s brašnom, gomashijem, soli, paprom, kvascem i mješavinom mlijeka, sojinog jogurta i vina.
- Ostavite da se diže 1 sat.
- Pomiješajte tahini, margarin i malo soli.
- Tijesto razvaljajte u veći pravokutnik, premažite smjesom tahinija i margarina, preklopite, opet razvaljajte, premažite, preklopite i tako još 2 puta.
- Zadnje tijesto može biti debljine 1 cm ili više.
- Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak na 15 minuta.
- Tijesto modlicom režite na krug ili neki drugi oblik.
- Pogačice stavite na papir za pečenje na pliticu za pečenje i pokrijte plastičnom folijom ili vrećicom i ostavite da se diže još 30 minuta.
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Pogačice premažite smjesom tamnog sezamovog ulja i tamarija i pecite oko 25 minuta.
Preuzeto iz kuharice: Slano i slatko od brašna, autorice Maje Kefeček
- 250 g polubijelog pšeničnog ili pirovog brašna
- 100 g gomashia (začin od integralnog sezama i soli)
- ½-1 žličica soli (ovisno o slanosti gomashija)
- papar
- ½ suhog kvasca
- 100 ml mlijeka
- 50 ml sojinog jogurta
- 50 ml bijelog vina
- 40 g tahinija
- 40 g bio-margarina za pečenje
- Za premazivanje
- tamno sezamovo ulje i tamari
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar