Zamijesite tijesto s brašnom, gomashijem, soli, paprom, kvascem i mješavinom mlijeka, sojinog jogurta i vina. Ostavite da se diže 1 sat. Pomiješajte tahini, margarin i malo soli. Tijesto razvaljajte u veći pravokutnik, premažite smjesom tahinija i margarina, preklopite, opet razvaljajte, premažite, preklopite i tako još 2 puta. Zadnje tijesto može biti debljine 1 cm ili više. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak na 15 minuta. Tijesto modlicom režite na krug ili neki drugi oblik. Pogačice stavite na papir za pečenje na pliticu za pečenje i pokrijte plastičnom folijom ili vrećicom i ostavite da se diže još 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 200°C. Pogačice premažite smjesom tamnog sezamovog ulja i tamarija i pecite oko 25 minuta.
Preuzeto iz kuharice: Slano i slatko od brašna, autorice Maje Kefeček
250 g polubijelog pšeničnog ili pirovog brašna
100 g gomashia (začin od integralnog sezama i soli)
½-1 žličica soli (ovisno o slanosti gomashija)
papar
½ suhog kvasca
100 ml mlijeka
50 ml sojinog jogurta
50 ml bijelog vina
40 g tahinija
40 g bio-margarina za pečenje
Za premazivanje
tamno sezamovo ulje i tamari
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar