Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Lažne čvarkuše
Maja Kefeček

Lažne čvarkuše

Ispeci fine pikantne pogačice s tahinijem po receptu iz Planetopijine kuharice. 

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 06.09.2017

Zamijesite tijesto s brašnom, gomashijem, soli, paprom, kvascem i mješavinom mlijeka, sojinog jogurta i vina. Ostavite da se diže 1 sat. Pomiješajte tahini, margarin i malo soli. Tijesto razvaljajte u veći pravokutnik, premažite smjesom tahinija i margarina, preklopite, opet razvaljajte, premažite, preklopite i tako još 2 puta. Zadnje tijesto može biti debljine 1 cm ili više. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite ga u hladnjak na 15 minuta. Tijesto modlicom režite na krug ili neki drugi oblik. Pogačice stavite na papir za pečenje na pliticu za pečenje i pokrijte plastičnom folijom ili vrećicom i ostavite da se diže još 30 minuta. Pećnicu zagrijte na 200°C. Pogačice premažite smjesom tamnog sezamovog ulja i tamarija i pecite oko 25 minuta.

Preuzeto iz kuharice: Slano i slatko od brašna, autorice Maje Kefeček

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena
Nema komentara. Budi prvi!

250 g polubijelog pšeničnog ili pirovog brašna
100 g gomashia (začin od integralnog sezama i soli)
½-1 žličica soli (ovisno o slanosti gomashija)
papar
½ suhog kvasca
100 ml mlijeka
50 ml sojinog jogurta
50 ml bijelog vina
40 g tahinija
40 g bio-margarina za pečenje

Za premazivanje
tamno sezamovo ulje i tamari

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)