Datum objave:
22.10.2020
U posudi na malo maslinova ulja propirjaj veće komade bundeve i cijele češnjeve češnjaka te dodaj vode da na pola pokrije povrće.
Kad zakuha, posoli i smanji vatru. Kuhaj na laganoj vatri dok bundeva i češnjak ne omekšaju, pa izmiksaj.
Dodaj kuhanu leću s kombu algom i temeljac (količina temeljca ovisi o tome želiš li gušće ili jušnije varivo). Kad prokuha, dodaj tjesteninu, začine, rajčicu i senf pa kuhaj dok se tjestenina ne skuha. Posipaj sjeckanim listom peršina i prelij s malo sirovog maslinova ulja i posluži uz ukiseljeni daikon.
- 1 šalica bundeve, veći komadi
- 2 češnja češnjaka
- 1 šalica kuhane zelene leće s kombu algom
- cca ½ l temeljca
- kumin, kurkuma, crvena paprika i dr. po želji
- sol, umeboshi ocat, po želji
- 1 šalica tjestenine od pira (orecchietta)
- ½ žličice koncentrata rajčice
- 1 žličica senfa
- list peršina
- 2 žlice maslinova ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!