Ova juha je savršen izbor za hladna zimska popodneva kad iscrpljeni dođete kući i trebate poseban "nutricionistički tretman".
Kombinacija sastojaka će vas oduševiti mirisom i okusom a zagrijavajuće djelovanje ćete osjetiti ubrzo nakon objeda. „Tajni sastojak“ ove juhe svakako su shiitake gljive koje će biti sjajna podrška vašem imunološkom sustavu.
Evo kako se spravlja...
Shiitake gljive namočite 30 minuta u mlakoj vodi, pa ih narežite. Na tamnom sezamovom ulju lagano propirjate luk i celer, pa dodajte pire od bundeve, gljiva i zobenih pahuljica.
Prelijte zagrijanim zobenim mlijekom i vodom te pustite da zaključa. Posolite i kuhajte 15-ak minuta. Dodajte đumbir i korijandar. Ukrasite zelenim dijelom mladog luka ili peršinovim lišćem.
U slast!
1-2 žlice tamnog sezamovog ulja
1 glavica luka narezana na sitne kockice
½ celerovog korijena narezanog na kockice
2/3 šalice zobenih pahuljica
1 šalica namočenih shiitake gljiva
1 šalica pirea od hokaido bundeve
5 dcl zobenog mlijeka
6 dcl vode
Začini:
sol, đumbir i korijandar u prahu
mladi luk ili list peršina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar