Ova juha je savršen izbor za hladna zimska popodneva kad iscrpljeni dođete kući i trebate poseban "nutricionistički tretman".
Kombinacija sastojaka će vas oduševiti mirisom i okusom a zagrijavajuće djelovanje ćete osjetiti ubrzo nakon objeda. „Tajni sastojak“ ove juhe svakako su shiitake gljive koje će biti sjajna podrška vašem imunološkom sustavu.
Evo kako se spravlja...
- Shiitake gljive namočite 30 minuta u mlakoj vodi, pa ih narežite.
- Na tamnom sezamovom ulju lagano propirjate luk i celer, pa dodajte pire od bundeve, gljiva i zobenih pahuljica.
- Prelijte zagrijanim zobenim mlijekom i vodom te pustite da zaključa. Posolite i kuhajte 15-ak minuta.
- Dodajte đumbir i korijandar. Ukrasite zelenim dijelom mladog luka ili peršinovim lišćem.
- U slast!
- 1-2 žlice tamnog sezamovog ulja
- 1 glavica luka narezana na sitne kockice
- ½ celerovog korijena narezanog na kockice
- 2/3 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica namočenih shiitake gljiva
- 1 šalica pirea od hokaido bundeve
- 5 dcl zobenog mlijeka
- 6 dcl vode
Začini:
- sol, đumbir i korijandar u prahu
- mladi luk ili list peršina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar