Ljetna tjestenina s tikvicama, patlidžanima i mini rajčicama
Food blogerica Maja Brekalo, koja stoji iza Instagram profila @delicious_and_healthy_by_Maja, osmislila je recept za tjesteninu sa sezonskim povrćem.
30min
Jednostavna priprema
Datum objave:
12.07.2021
- Kuhaj tjesteninu u manjoj količini dobro posoljene vode. Kad je gotova, odvoji 1 šalicu vode od kuhanja jer će ti trebati za umak. Procijedi tjesteninu.
- Za umak, nareži tikvice i patlidžane na kockice, prepolovi mini rajčice i sitno nasjeckaj češnjak (uključujući i podatniji dio zelene stabljike).
- Na malo maslinovog ulja prepeci kockice tikvice začinjene s malo soli. Makni i ponovi s patlidžanom.
- Malo ohladi tavu, dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak na laganoj vatri. Dodaj mini rajčice i još pirjaj par minuta. Dodaj polovicu sačuvane vode od kuhanja tjestenine - ona je puna škroba, zgusnut će umak i učiniti da bolje prijanja za tjesteninu. Dodaj koncentrat rajčice, promiješaj, dodaj shoyu, posoli i pirjaj još minutu/dvije. Dodaj još vode po potrebi. Vrati tikvice i patlidžan u umak, dodaj tjesteninu, natrgani bosiljak, naribani sir te chilli ili svježe mljeveni papar.
Klikni i pogledaj koje proizvode trebaš za pripremu ljetne tjestenine.
Fotografije: Maja Brekalo @delicious_and_healthy_by_Maja
- 150g La bio Idea rigatone tjestenine
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 manje ili 1 veća tikvica
- 1 patlidžan
- mladi češnjak
- 1 šalica mini rajčica (10ak komada)
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žličica Shoyu-a
- 1 šalica vode od kuhanja tjestenine
- Sol
- Chilli ili svježe mljeveni papar, po želji
- Svježi bosiljak
- Naribani veganski sir ili parmezan po želji