Kategorije
Početna Recepti Ljetna tjestenina s tikvicama, patlidžanima i mini rajčicama
Maja Brekalo

Ljetna tjestenina s tikvicama, patlidžanima i mini rajčicama

Food blogerica Maja Brekalo, koja stoji iza Instagram profila @delicious_and_healthy_by_Maja, osmislila je recept za tjesteninu sa sezonskim povrćem.

30min
Jednostavna priprema
Datum objave: 12.07.2021
  1. Kuhaj tjesteninu u manjoj količini dobro posoljene vode. Kad je gotova, odvoji 1 šalicu vode od kuhanja jer će ti trebati za umak. Procijedi tjesteninu.
  2. Za umak, nareži tikvice i patlidžane na kockice, prepolovi mini rajčice i sitno nasjeckaj češnjak (uključujući i podatniji dio zelene stabljike). 
  3. Na malo maslinovog ulja prepeci kockice tikvice začinjene s malo soli. Makni i ponovi s patlidžanom. 
  4. Malo ohladi tavu, dodaj maslinovo ulje i pirjaj češnjak na laganoj vatri. Dodaj mini rajčice i još pirjaj par minuta. Dodaj polovicu sačuvane vode od kuhanja tjestenine - ona je puna škroba, zgusnut će umak i učiniti da bolje prijanja za tjesteninu. Dodaj koncentrat rajčice, promiješaj, dodaj shoyu, posoli i pirjaj još minutu/dvije. Dodaj još vode po potrebi. Vrati tikvice i patlidžan u umak, dodaj tjesteninu, natrgani bosiljak, naribani sir te chilli ili svježe mljeveni papar. 

Klikni i pogledaj koje proizvode trebaš za pripremu ljetne tjestenine.

Fotografije: Maja Brekalo @delicious_and_healthy_by_Maja

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)