Kategorije
Početna Recepti Ljetna torta by Lucia
Lucia Grmovšek

Ljetna torta by Lucia

Osvježite se uz savršenu ljetnu "sladoled" tortu!

Jednostavna priprema
Datum objave: 01.07.2019

Kokosovo mlijeko stavite u zamrzivač na sat vremena.

U kuhinjskom blenderu izmiješajte sastojke za podlogu. Ako nemate bademe bez kožice, obične bademe stavite u prokuhanu vodu i pustite nekoliko minuta da se namaču. Ljuskice će se potom jednostavno dati oljuštiti. Smjesu utisnite u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.

U blender prvo ubacite indijske oraščiće, smrvite ih u brašno, potom dodajte kokosovo mlijeko, šumsko voće i na kraju sirup od datulja. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Kremu prelijte preko podloge i kolač stavite u zamrzivač dok pripremate preljev.

Čokoladu otopite na pari te joj dodajte sirup od datulja. Po potrebi dodajte malo vode i dobro izmiješajte smjesu. Prelijte preko zamrznute torte.

I sad uživate! :)

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Podloga:

  • 7 datulja
  • 1 šalica badema bez kožice
     

Krema:

  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 200 ml kokosovog mlijeka (u limenci)
  • 1 jušna žlica sirupa od datulja
  • 2 šalice smrznutog šumskog voća
     

Čokoladni preljev:

  • 1 jušna žlica sirupa od datulja
  • 100 grama tamne čokolade

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)