Kokosovo mlijeko stavite u zamrzivač na sat vremena.
U kuhinjskom blenderu izmiješajte sastojke za podlogu. Ako nemate bademe bez kožice, obične bademe stavite u prokuhanu vodu i pustite nekoliko minuta da se namaču. Ljuskice će se potom jednostavno dati oljuštiti. Smjesu utisnite u kalup, prethodno obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak dok ne pripremite kremu.
U blender prvo ubacite indijske oraščiće, smrvite ih u brašno, potom dodajte kokosovo mlijeko, šumsko voće i na kraju sirup od datulja. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Kremu prelijte preko podloge i kolač stavite u zamrzivač dok pripremate preljev.
Čokoladu otopite na pari te joj dodajte sirup od datulja. Po potrebi dodajte malo vode i dobro izmiješajte smjesu. Prelijte preko zamrznute torte.
I sad uživate! :)
Podloga:
- 7 datulja
- 1 šalica badema bez kožice
Krema:
- 1 šalica indijskih oraščića
- 200 ml kokosovog mlijeka (u limenci)
- 1 jušna žlica sirupa od datulja
- 2 šalice smrznutog šumskog voća
Čokoladni preljev:
- 1 jušna žlica sirupa od datulja
- 100 grama tamne čokolade
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar