Ljuta salata s crvenom rižom
Otkrij okus crvene riže u ovoj ljutkastoj salati koja će ubrzati metabolizam i zagrijati tijelo. Sa sastojcima salate se može eksperimentirati, a posebno se dobro slaže s korjenastim povrćem, drugim vrstama žitarica i grahoricama.
Crvena riža bogata je B vitaminima, magnezijem, selenom i manganom. S obzirom na to da nakon kuhanja zrno ostaje žilavije, pogodna je za salate. Vrijeme kuhanja crvene riže je oko 45-50 minuta u omjeru 2:1.
- Rižu skuhaj, a svježu mrkvu i ciklu naribaj na deblje trakice. Lišće peršina usitni.
- U zasebnoj posudi (npr. praznoj tegli od krastavaca) pomiješaj sastojke za dresing i snažno promućkaj.
- Dresing prelij po salati i promiješaj.
- S omjerima sastojaka se možeš igrati. Također, salatu možeš obogatiti dodacima kuhanih grahorica (npr. bijeli grah ili azuki).
- 450 g crvene riže
- 6 svježih mrkvi
- 2 svježe cikle
- svježi peršin
- po želji bijeli ili azuki grah
Dresing:
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar