Ljuta salata s crvenom rižom
Otkrijte okus crvene riže u ovoj ljutkastoj salati koja će ubrzati vaš metabolizam i zagrijati vas. Sa sastojcima salate se može eksperimentirati, a posebno se dobro slaže s korjenastim povrćem, drugim vrstama žitarica i grahoricama.

Crvena riža bogata je B vitaminima, magnezijem, selenom i manganom. S obzirom na to da nakon kuhanja zrno ostaje žilavije, pogodna je za salate. Vrijeme kuhanja crvene riže je oko 45-50 minuta u omjeru 2:1.
Za veliku zdjelu salate trebat će vam navedeni sastojci koje možete prilagoditi broju gladnih. :) Rižu skuhajte, a svježu mrkvu i ciklu naribajte na deblje trakice, lišće peršina usitnite.
U zasebnoj posudi (npr. praznoj tegli od krastavaca) pomiješajte sastojke za dresing i snažno promućkajte. Prelijte po salati i promiješajte.
S omjerima sastojaka se možete igrati. Također, salatu možete obogatiti dodacima kuhanih grahorica (npr. bijeli grah ili azuki).
450 g crvene riže
6 svježih mrkvi
2 svježe cikle
svježi peršin
po želji bijeli grah
Dresing:
umeboshi začin
kajenski papar
maslinovo ulje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!