Datum objave:
23.10.2020
Ima nešto u grahu što naprosto zahtijeva jake začine. Možda se radi o intuitivnoj spoznaji da se dodavanjem začina bjelančevine lakše probavljaju i manje teško padnu na želudac. Ili možda samo zato što je to jedna sjajna kombinacija.
- U lonac stavite ulje, češnjak, čili, đumbir i luk i zagrijavajte na srednjoj vatri. Kad luk počne cvrčati dodajte prstohvat soli i prijajte 2 minute. Umiješajte mrkvu i tikvu, pa dodajte prstohvat soli i dobro poškropite mirinom. Pirjajte dok povrće ne postane sjajno od ulja.
- Dodajte kukuruz i grah pa nježno promiješajte. Potom ulijte vodu, poklopite i pustite da proključa. Smanjite vatru na najmanje i kuhajte oko 30 minuta.
- Posolite po ukusu i lagano kuhajte još 5 minuta. Poslužite ukrašeno svježim mladim lukom.
Recept preuzet iz Planetopijine kuharice Juhe i variva.
Za 3-4 tanjura
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2-3 režnja svježeg češnjaka
- 1 sušeni čili, zdrobljen
- 1 žličica ribanog svježeg đumbira
- 1/2 glavice crvenog luka, nasjeckanog
- morska sol
- 1 mrkva, nasjeckana na kockice
- 1 šalica na kockice narezane muškatne bundeve
- mirin, po ukusu
- 1 šalica svježih ili smrznutih organskih zrna kukuruza
- 3-4 šalice izvorske ili filtrirane vode
- pera od dva mlada luka, tanko dijagonalno narezana, za posluživanje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar