Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva C. U posudi pomiješaj suhe sastojke: polubijelo i cjelovito pšenično brašno, pirovu krupicu, prašak za pecivo, vaniliju i sol. 1/3 šalice sojinog napitka zagrij i stavi kuhati datulje na deset minuta. Makni s plamena i izmiksaj štapnim mikserom. Ostavi da se hladi.U drugu posudu za miješanje stavi tekuće sastojke: ostatak sojinog napitaka, ulje i slad. Dodaj izmiksane datulje i sve dobro promiješaj. Suhim sastojcima dodaj tekuće i lagano ručno promiješaj. Od marcipana oblikuj 12 malih loptica. U kalup za muffine stavi papirnate čašice, rasporedi smjesu za muffine i utisni po jednu marcipan lopticu. Stavi peći i peci 35 minuta. Izvadi iz pećnice i premaži javorovim sirupom, te posipaj listićima badema.
Dođi na Željkinu radionicu "Neodoljivi slatko-slani muffini"
Ako ti ovaj recept zvuči zanimljivo i slasno, onda se pripremi na oduševljenje kada vidiš i isprobaš ostale recepte na radionici 22.3.2018. u zagrebačkoj Makronovi. Saznaj više ovdje.
2 šalice polubijelog pšeničnog brašna
½ šalice pirove krupice
½ šalice cjelovitog pšeničnog brašna
2 žlice praška za pecivo
2 prstohvata soli
½ čajne žlice vanilije u prahu
1/3 šalice suncokretovog ulja za pečenje
3 žlice rižinog slada
1+1/3 šalice sojinog napitka
10 datulja
100 g marcipana
Za premaz:
3 žlice javorovog sirupa
Za ukras:
1 šaka listića badema
12 papirnatih čašica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar