- Pećnicu zagrij na 190 °C.
- U posudi pomiješaj suhe sastojke: polubijelo i cjelovito pšenično brašno, pirovu krupicu, prašak za pecivo, vaniliju i sol.
- 1/3 šalice sojinog napitka zagrij i stavi kuhati datulje na deset minuta.
- Makni s plamena i izmiksaj štapnim mikserom.
- Ostavi da se hladi.U drugu posudu za miješanje stavi tekuće sastojke: ostatak sojinog napitaka, ulje i slad.
- Dodaj izmiksane datulje i sve dobro promiješaj.
- Suhim sastojcima dodaj tekuće i lagano ručno promiješaj.
- Od marcipana oblikuj 12 malih loptica.
- U kalup za muffine stavi papirnate čašice, rasporedi smjesu za muffine i utisni po jednu marcipan lopticu.
- Stavi peći i peci 35 minuta.
- zvadi iz pećnice i premaži javorovim sirupom, te posipaj listićima badema.
Dođi na Željkinu radionicu "Neodoljivi slatko-slani muffini"
Ako ti ovaj recept zvuči zanimljivo i slasno, onda se pripremi na oduševljenje kada vidiš i isprobaš ostale recepte na radionici 22.3.2018. u zagrebačkoj Makronovi. Saznaj više ovdje.
- 2 šalice polubijelog pšeničnog brašna
- ½ šalice pirove krupice
- ½ šalice cjelovitog pšeničnog brašna
- 2 žlice praška za pecivo
- 2 prstohvata soli
- ½ čajne žlice vanilije u prahu
- 1/3 šalice suncokretovog ulja za pečenje
- 3 žlice rižinog slada
- 1+1/3 šalice sojinog napitka
- 10 datulja
- 100 g marcipana
Za premaz:
- 3 žlice javorovog sirupa
Za ukras:
- 1 šaka listića badema
- 12 papirnatih čašica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar