Datum objave:
26.04.2023
- Sve suhe sastojke za koru pomiješaj.
- Potom dodaj sve tekuće sastojke te dobro umijesi žlicom ili rukama.
- Gotovo tijesto oblikuj u kuglu i podijeli na četiri jednaka dijela.
- Na kalupić za tart stavi foliju koja će ti olakšati posao oko vađenja kore.
- Rukama oblikuj tijesto po kalupu tarta i pomoću folije ga izvadi van, a zatim radnju ponovi sa preostalim tijestom.
- Gotove tartove stavi hladiti dok pripremaš kremu.
- Za šlag kremu jednostavno istresi sadržaj ohlađene limenke, dodaj i sve ostale sastojke te napravi šlag pomoću ručnog miksera.
- Tartove napuni kremom pa vratiti u hladnjak da se šlag još malo stisne.
- Dekoriraj tartove svježim jagodama neposredno prije posluživanja.
- Za dekoraciju možeš složiti i druge fantastične kombinacije koristeći sve od sezonskog voća, bilja i cvijeća i oduševiti svoje goste izgledom i okusom ovih prekrasnih mini tartova.
SASTOJCI ZA 4 MINI TARTA*
*promjer kalupa 10 cm
- 1 šalica zobenih pahuljica (samljeti u brašno)
- ½ šalice brašna od badema
- ¼ šalice sitnog kokosovog brašna
- 2 žličice praha japanske matche
- ¼ šalice javorovog sirupa
- ¼ šalice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
- ¼ žličice bourbon vanilije
- Prstohvat soli
SASTOJCI ZA KREMU
- Limenka šlag kreme od kokosa (ohlađena)
- 1 žličica agava šećera u prahu
- ½ žličice matcha praha
- 10 tak jagoda (ili po želji drugog sezonskog voća)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar