Kategorije
Početna Recepti Matcha tortice
Denis Krelja, bio&bio edukatorica

Matcha tortice

Isprobaj recept za finu, osvježavajuću tortu s limunom i matcha prahom. 

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 27.11.2017
  1. Kalupe oblika prstena, bez dna lagano naulji kokosovim uljem. Za podlogu lagano tostiraj orahe na tavi dok ne zamirišu i postanu hrskavi. Pola količine samelji, a drugu polovicu zgnječi ili nareži pa pomiješaj s ostalim. Lagano umiješaj sirup od datulja. Dobit ćeš oko 6 velikih žlica smjese, po 2 žlice za svaku torticu. Formiraj podlogu ubacivši smjesu u kalupe koje si stavio/la na ravan tanjur. Poravnaj prstima ili žlicom da bude oko 0,5 -1 cm debljine.
  2. Za kremu kuhaj bademovo mlijeko s agarom i mrvicom soli. Miješaj nekoliko minuta dok se agar ne rastopi. Lagano dodaj rižino brašno i nastavi miješati još nekoliko minuta. Umiješaj rižin slad i koricu limuna pa makni s vatre. Kad se smjesa malo ohladi dodaj matchu prethodno pomiješanu s vodom pa dobro promiješaj da se boja ujednači.
  3. Kad postane skoro mlako, ulij u kalupe, tj. na podlogu. Ostavi da se potpuno ohladi, ukrasi borovnicama, narom i sl. te prilikom serviranja prelij s malo limunovog soka. Uživaj!

Istaknuti omjeri dovoljni su za 3 tortice promjera 8 cm.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Podloga:


Krema:

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)