Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Matcha tortice

Matcha tortice

Ovo je recept za 3 tortice promjera 8 cm. Kalupe oblika prstena, bez dna lagano naulji kokosovim uljem. Za podlogu lagano tostiraj orahe na tavi dok ne zamirišu i postanu hrskavi. Pola količine samelji, a drugu polovicu zgnječi ili nareži pa pomiješaj s ostalim. Lagano umiješaj sirup od datulja. Dobit ćeš oko 6 velikih žlica smjese, po 2 žlice za svaku torticu. Formiraj podlogu ubacivši smjesu u kalupe koje si stavio/la na ravan tanjur. Poravnaj prstima ili žlicom da bude oko 0,5 -1 cm debljine.

Za kremu kuhaj bademovo mlijeko s agarom i mrvicom soli. Miješaj nekoliko minuta dok se agar ne rastopi. Lagano dodaj rižino brašno i nastavi miješati još nekoliko minuta. Umiješaj rižin slad i koricu limuna pa makni s vatre. Kad se smjesa malo ohladi dodaj matchu prethodno pomiješanu s vodom pa dobro promiješaj da se boja ujednači.

Kad postane skoro mlako, ulij u kalupe, tj. na podlogu. Ostavi da se potpuno ohladi, ukrasi borovnicama, narom i sl. te prilikom serviranja prelij s malo limunovog soka. Uživaj!

Radionica s Denis u Makronovi 

Pridruži se Danis na radionici Prirodni zaslađivači za slatkoljupce i saznaj sve o različitim vrstama tekućih i krutih prirodnih zaslađivača koje možeš koristiti umjesto šećera u toplim i hladnim napitcima, keksima, pudinzima, tortama, raznim slasticama, smoothijima i svemu što poželiš. 

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 16 sastojaka

Podloga:

9 dkg oraha (može i lješnjaci ili bademi)
2-3 jušne žlice sirupa od datulja (može i javorov sirup)

Krema:

2,6 dl bademovog mlijeka (ili nekog drugog biljnog napitka)
2 žličice agar praha
2 žlice rižinog slada (možeš koristiti i manju količinu brezinog šećera)
2 žlice rižinog brašna
2 žličice matcha praha
4 žlice vode
prstohvat soli
naribana korica limuna ili 1-2 kapi eteričnog ulja limuna
malo soka limuna

Na vrh