Datum objave:
27.11.2017
- Kalupe oblika prstena, bez dna lagano naulji kokosovim uljem. Za podlogu lagano tostiraj orahe na tavi dok ne zamirišu i postanu hrskavi. Pola količine samelji, a drugu polovicu zgnječi ili nareži pa pomiješaj s ostalim. Lagano umiješaj sirup od datulja. Dobit ćeš oko 6 velikih žlica smjese, po 2 žlice za svaku torticu. Formiraj podlogu ubacivši smjesu u kalupe koje si stavio/la na ravan tanjur. Poravnaj prstima ili žlicom da bude oko 0,5 -1 cm debljine.
- Za kremu kuhaj bademovo mlijeko s agarom i mrvicom soli. Miješaj nekoliko minuta dok se agar ne rastopi. Lagano dodaj rižino brašno i nastavi miješati još nekoliko minuta. Umiješaj rižin slad i koricu limuna pa makni s vatre. Kad se smjesa malo ohladi dodaj matchu prethodno pomiješanu s vodom pa dobro promiješaj da se boja ujednači.
- Kad postane skoro mlako, ulij u kalupe, tj. na podlogu. Ostavi da se potpuno ohladi, ukrasi borovnicama, narom i sl. te prilikom serviranja prelij s malo limunovog soka. Uživaj!
Istaknuti omjeri dovoljni su za 3 tortice promjera 8 cm.
Podloga:
- 9 dkg oraha (može i lješnjaci ili bademi)
- 2-3 jušne žlice sirupa od datulja ili sirupa od javora
Krema:
- 2,6 dl napitka od badema
- 2 žličice agar praha
- 2 žlice rižinog slada
- 2 žlice rižinog brašna
- 2 žličice matcha praha
- 4 žlice vode
- prstohvat soli
- naribana korica limuna ili 1-2 kapi eteričnog ulja limuna
- malo soka limuna
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar