Probajte recept za finu mediteransku focacciu preuzetu iz Planetopijine kuharice Kruh i peciva, autorice Maje Kefeček.
45min
Srednje složena priprema
Datum objave:21.09.2015
Pomiješajte brašno, kvasac, sol i dodajte ulje i vodu. Zamijesite kuhačom jer je dosta mekano i pustite da se diže oko 2 sata.
Nakon sat vremena smjesu možete premijesiti.
Ako foccaciu pripremate s rajčicama, onda ih na kraju umiješajte u tijesto (prethodno ih držite u vodi oko 30 minuta).
Tijesto rastegnite na nauljenu pliticu za pečenje – ako su u tijestu sušene rajčice, pospite ga ružmarinom. Ako je tijesto bez rajčica, ukrasite ga maslinama i origanom li nekom drugom kombinacijom.
Prelijte maslinovim uljem i po želji pospite s malo krupne soli. Pecite na 200°C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25 – 30 minuta).
Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček (Planetopija).
Fotografija: Maja Danica Pečanić
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar