Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Mirisna focaccia

Mirisna focaccia

Pomiješajte brašno, kvasac, sol i dodajte ulje i vodu. Zamijesite kuhačom jer je dosta mekano i pustite da se diže oko 2 sata. Nakon sat vremena smjesu možete premijesiti. Ako foccaciu pripremate s rajčicama, onda ih na kraju umiješajte u tijesto (prethodno ih držite u vodi oko 30 minuta). Tijesto rastegnite na nauljenu pliticu za pečenje – ako su u tijestu sušene rajčice, pospite ga ružmarinom. Ako je tijesto bez rajčica, ukrasite ga maslinama i origanom li nekom drugom kombinacijom.

Prelijte maslinovim uljem i po želji pospite s malo krupne soli. Pecite na 200C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25 – 30 minuta). 

Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček (Planetopija).
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Vrijeme pripreme 45 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 7 sastojaka

600 g polubijelog brašna
1 suhi kvasac
1 žlica soli
3-4 žlice maslinovog ulja
oko 350 ml mlake vode
6 – 7 sušenih rajčica i ružmarin
ili
20 maslina i origano

Na vrh