Pomiješajte brašno, kvasac, sol i dodajte ulje i vodu. Zamijesite kuhačom jer je dosta mekano i pustite da se diže oko 2 sata. Nakon sat vremena smjesu možete premijesiti. Ako foccaciu pripremate s rajčicama, onda ih na kraju umiješajte u tijesto (prethodno ih držite u vodi oko 30 minuta). Tijesto rastegnite na nauljenu pliticu za pečenje – ako su u tijestu sušene rajčice, pospite ga ružmarinom. Ako je tijesto bez rajčica, ukrasite ga maslinama i origanom li nekom drugom kombinacijom.
Prelijte maslinovim uljem i po želji pospite s malo krupne soli. Pecite na 200C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25 – 30 minuta).
Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček (Planetopija).
Fotografija: Maja Danica Pečanić
- 600 g polubijelog brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica soli
- 3-4 žlice maslinovog ulja
- oko 350 ml mlake vode
- 6 – 7 sušenih rajčica i ružmarin ili
- 20 maslina i origano
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar