Kategorije
Početna Recepti Mirisna focaccia
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Mirisna focaccia

Probajte recept za finu mediteransku focacciu preuzetu iz Planetopijine kuharice Kruh i peciva, autorice Maje Kefeček.

45min
Srednje složena priprema
Datum objave: 21.09.2015

Pomiješajte brašno, kvasac, sol i dodajte ulje i vodu. Zamijesite kuhačom jer je dosta mekano i pustite da se diže oko 2 sata. Nakon sat vremena smjesu možete premijesiti. Ako foccaciu pripremate s rajčicama, onda ih na kraju umiješajte u tijesto (prethodno ih držite u vodi oko 30 minuta). Tijesto rastegnite na nauljenu pliticu za pečenje – ako su u tijestu sušene rajčice, pospite ga ružmarinom. Ako je tijesto bez rajčica, ukrasite ga maslinama i origanom li nekom drugom kombinacijom.

Prelijte maslinovim uljem i po želji pospite s malo krupne soli. Pecite na 200C odnosno dok ne poprimi zlatnu boju (oko 25 – 30 minuta). 

Recept i fotografija preuzeti iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček (Planetopija).
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 600 g polubijelog brašna
  • 1 suhi kvasac
  • 1 žlica soli
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • oko 350 ml mlake vode
  • 6 – 7 sušenih rajčica i ružmarin ili
  • 20 maslina i origano

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)