Iako ima posla oko ovog deserta, vjeruj nam svidjet će ti se, a kore više neće biti dio otpada već početak prefinih mandarancina :)
Koru mandarina (svakako onih iz organskog uzgoja kako bi izbjegao pesticide na kori voća) oguliti, te narezati na tanje trakice.
Sakupljene kore namoči u vodi tijekom jednog dana (vodu promijeni barem 1-2) ili ako ti je ovo predugi postupak, kore možeš staviti u vodu da provrije i tako ponovi postupak 2-3 puta. Na ovaj ćeš način izvući gorčinu iz korica.
U lonac dolij vodu te šećer. Kada voda provrije, dodaj korice mandarine da budu prekrivene šećernim sirupom, te na laganoj vatri pusti da se sve zajedno kuha pola sata.
Gotove korice mandarine uvaljaj na već pripremljeni i raspoređeni šećer (ili vanilin šećer) na papiru za pečenje, te pusti da se osuše (najbolje jedan dan).
Druga opcija zaslađivanja je čokoladom, nakon što su kore mandarine skuhane, ostavi ih da se osuše preko noći, te ih potom uvaljaj u prethodno spravljenu topljenu čokoladu na pari i sve zajedno pusti da odleži dok se čokolada ne stvrdne.
U slast!
250 g kora mandarina (može i naranči ili limuna ovisno o godišnjem dobu)
250 g šećera od šećerne trske
125 ml vode
vanilin šećer (ili čokolada) po želji i ukusu
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!