Radionice kuhanja u Makronovi omogućuju vam da doživite mirise i okuse pripremljenih jela u jedinstvenoj atmosferi, uz druženje s učiteljicama kuhanja te polaznicima radionica. Zamišljene su kao gurmanski pristup zdravom i vegetarijanskom načinu prehrane, uz demonstraciju i degustaciju 5 jela privlačnog okusa i izgleda!
Evo kako se nedavno kuhalo na tradicionalnoj Makronovinoj radionici "Blagdanske slastice" kada je Tončika Cukrov predstavila ove blagdanske mirisne sladenjake! Priprema je jednostavna a rezultat će vas oduševiti!
- U jednoj posudi pomiješajte tekuće sastojke, a u drugoj suhe, u koje umiješajte ekološki margarin.
- Zatim ulijte tekuće sastojke u suhe i miješajte da dobijete srednje tvrdo tijesto.
- Podijelite ga na dva dijela, izvaljajte između dviju folija da bude debelo 3-5 mm i izrežite modlicama na željene oblike.
- Pecite ih 15 min na papiru za pečenje na 200 ° C.
- Pečeno tijesto premažite sladom, pa ukrasite čokoladnim mrvicama i brusnicama, imitirajući blagdansku dekoraciju.
Doživljaj će biti potpun ako sladenjake poslužite uz jedan od aromatičnih čajeva poput Yogi Tea Božićne selekcije. :-)
Foto: arhiva Makronove
- 2,5 šalice brašna tip 850
- 1 šalica dinkel brašna
- ½ šalice usitnjenih oraha
- 3 žlice praška za pecivo
- 1 žlica cimeta u prahu
- 1 žlica klinčića u prahu
- 1 žlica đumbira u prahu
- 3 žlice bio margarina
- ½ šalice jabučnog sirupa
- 3 žlice rižinog slada
- Prstohvat soli
- ½ šalice zobenog mlijeka
Ukras:
- Čokoladne mrvice
- ¼ šalice rižinog slada
- 50 g sušenih brusnica
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar