Miso juha je osnova makrobiotičke kuhinje, a miso se s razlogom smatra superhranom, o čemu više možete pročitati u zanimljivom blog postu. Postupak je vrlo jednostavan. Operite i namočite wakame. Dok se alga namače, stavite vodu da zakuha i narežite povrće. Narežite alge, stavite u ključalu vodu i kuhajte minutu-dvije. Dodajte narezano povrće, smanjite vatru i kuhajte 7–10 minuta. Uzmite 2-3 jušne žlice juhe i razmutite miso pastu. Razmućeni miso dodajte u juhu i kuhajte još 2-3 minute. Dodajte nasjeckani peršin pa poslužite. Uživajte! :)
Recept iz knjige Hrana za život: uvod u makrobiotičku prehranu, Jadranke Boba Pejić i Zlatka Pejića
5 šalica temeljca za juhu ili vode
1 traka alge wakame dužine 6 cm
1/2 šalice mrkve narezane na polumjesece
1/2 šalice cvjetače razdvojene na cvjetiće
2 ravne čajne žlice misa
2 jušne žlice nasjeckanog peršina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!