Kategorije
Početna Recepti Miso juha
Jadranka Boban Pejić

Miso juha

Miso juha je prava okrijepa za dušu i tijelo. Probajte ovu ukusnu varijantu i eksperimentirajte s omiljenim povrćem.

15min
Jednostavna priprema
Datum objave: 16.11.2015

Miso juha je osnova makrobiotičke kuhinje, a miso se s razlogom smatra superhranom, o čemu više možete pročitati u zanimljivom blog postu. Postupak je vrlo jednostavan. Operite i namočite wakame. Dok se alga namače, stavite vodu da zakuha i narežite povrće. Narežite alge, stavite u ključalu vodu i kuhajte minutu-dvije. Dodajte narezano povrće, smanjite vatru i kuhajte 7–10 minuta. Uzmite 2-3 jušne žlice juhe i razmutite miso pastu. Razmućeni miso dodajte u juhu i kuhajte još 2-3 minute. Dodajte nasjeckani peršin pa poslužite. Uživajte! :)

Recept iz knjige Hrana za život: uvod u makrobiotičku prehranu, Jadranke Boba Pejić i Zlatka Pejića

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

5 šalica temeljca za juhu ili vode
1 traka alge wakame dužine 6 cm
1/2 šalice mrkve narezane na polumjesece
1/2 šalice cvjetače razdvojene na cvjetiće
2 ravne čajne žlice misa
2 jušne žlice nasjeckanog peršina

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)