Datum objave:
21.02.2022
- Tofu izreži na manje kockice, uvaljaj ga u tapioka prah s malo kajenskog papra te peci na par žlica sezamovog ili maslinovog ulja dok ne postane hrskav.
- Sušene shitake gljive potopi u vodu, potom izreži i kratko prepeci na tavi zajedno s šampinjonima. Na kraju dodaj 2 ili 3 sitno nasjeckana režnja češnjaka i pola žličice ribanog svježeg đumbira.
- Skuhaj temeljac za juhu od jedne nori alge i 5 decilitara vode. Nakon par minuta ubaci zeleno povrće te mješavinu od 2 žličice miso paste i 2 velike žlice shoyu umaka pa kuhaj još 2 minute na jako laganoj vatri.
- Skuhaj rezance, posloži ih u tanjur, dodaj tofu i prelij miso juhom.
- Sve pospi mladim lukom, sezamom i tostiranim trakicama nori alge. Uslast!
Još plant-based recepata za cijelu obitelj pronaći ćeš u besplatnoj kuharici Naši dani koju je za tebe pripremila @kate_homecooking.
- 200 g soba rezanaca
- 200 g dimljenog tofua
- 50 g suhih shitake gljiva (ili 200 g svježih)
- 200 g šampinjona
- šaka mladog špinata ili blitve
- miso pasta
- 2 žlice shoyu ili tamari umaka
- mladi luk, češnjak, đumbir i sezam
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar