Datum objave:
27.05.2016
Stavite indijske oraščiće u blender i sameljite u fini prah. Dodajte bademovo mlijeko i miksajte dok ne bude glatko. Dodajte smrznute banane, maslac od badema i instant kavu pa miksajte dalje dok ne bude glatko. Izvadite u zdjelice, dodajte šlag od kokosa (ako ga koristite) i pospite komadićima kakaa u zrnu, uživajte!
Recept je preuzet iz nove kuharice Veganski sladoled autorica Virpi Mikkonen i Tuulia Talvio, u izdanju Planetopije.
- 1 šalica (240 ml) indijskih oraščića
- 1/2 šalice (120 ml) nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog napitka
- 3 smrznute banane
- 3 žlice maslaca od badema
- 1 žlica instant kave, plus još malo za posluživanje
- šlag od kokosa, i/ili komadići sirovog kakaa u zrnu (nibs), za posluživanje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!