Datum objave:
20.01.2025
- Kockice tempeha kratko marinirajte u tamariju. Popržite na malo suncokretovog ulja pa stavite na stranu.
- Kratko propirjajte češnjak i dodajte trakice kupusa i kockice batata. Dodajte bosiljak.
- Podlijte s malo vode i dodajte prstohvat soli te pustite da se pirja 8-10 minuta dok povrće ne omekša.
- Dodajte kuhani grah i tempeh. Dodajte kurkumu, đumbir, kumin i malo kajenskog papra. Sve dobro promiješajte.
- U zdjelici sa strane uzmite 1 žlicu tahinija te ju emulgirajte (može i uz pomoć malo vode).
- Emulgirani tahini umiješajte u jelo te dodatno začinite sokom limuna i s malo umeboshi začina.
- 2 x 240 g bijelog graha (kuhanog ili iz konzerve)
- 200 g tempeha (nasjeckanog na male kockice i mariniranog u tamariju)
- 1 šalica kuhane kvinoje
- 1 crveni luk (sitno sjeckan)
- 1 veliki batat (nasjeckan na male kockice)
- 300 g kupusa bijelog
- 4 režnja češnjaka (protisnutog)
- 1 žiličica suhog bosiljka
- 2 šake mladog špinata (ili drugog zelenog)
- sok 1 limuna
- 1/8 žličice kajenskog papra
- ½ žličice kurkume
- 1/4 žličice đumbira
- ¼ žličice kumina
- sol po izboru
- umeboshi začin po izboru
- 1 žlica tahinija (emulgiranog u malo vode)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar