Ovaj recept ne sadrži kravlje mlijeko i jaja već mu savršeno kremastu strukturu daju indijski oraščići s ostalim slasnim sastojcima. Podsjećamo da je Oatly zobena krema tekuća samo kada je na sobnoj temperaturi tj. zagrijana. Kada se ohladi, postaje bogate, guste teksture.
Ovaj zdravi&slasni mousse od čokolade je super ideja za poklon kojem će se sigurno svatko razveseliti! Dovoljno je nabaviti zgodnu staklenu posudicu s poklopcem koju možete i ukrasiti.
Postupak je vrlo jednostavan: u posudi pomiješajte zobeni napitak s agar pahuljicama. Kada napitak uzavre, kuhajte 1 minutu na laganoj vatri. Rastopite čokoladu, pa zatim sa svim ostalim sastojcima dodajte u blender i miksajte nekoliko minuta na najvišoj brzini. Izlijte u željeni kalup, ohladite u hladnjaku i ukrasite po želji. U slast!
- 3 dcl zobenog napitka
- 2 dcl zobene kreme
- 7 g agar pahuljica
- 1 dcl sirupa od agave
- 150 g crne organske čokolade (najmanje 55-72% kakaa)
- 50 g indijskih oraščića
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar