Kategorije
Početna Recepti Mramorni kuglof
Maja Kefeček

Mramorni kuglof

Zavirite u novu Planetopijinu kuharicu Slano i slatko od brašna i probajte ovaj klasični recept na malo drugačiji način.

60min
Jednostavna priprema
Datum objave: 27.05.2014

Posebno pomiješajte suhe i tekuće sastojke. Lagano umiješajte tekuće sastojke u suhe. Smjesu podijelite na pola. U jednu dodajte prah vanilije i malo kurkume, a u drugu kakao. Zatim smjese ulijte u manji kalup za kuglof, kalup za kruh ili u kalup za muffine. Ulijte ih u dva sloja pa po želji malo pomiješajte. Pecite 35-45 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici. Ostavite nekoliko minuta u kalupu pa stavite na rešetku da se ohladi. Kad se ohladi možete posuti prahom lukume za ukras. Uživajte!

Ako vam se sviđa ovaj recept preuzet iz nove Planetopijine kuharice, svakako provjerite i ostale koji su prefini! Pozivamo vas u Makronovu (Ilica 11, Zagreb) na predstavljanje kuharice SLANO I SLATKO OD BRAŠNA, autorice Maje Kefeček, u srijedu 28.5.2014. u 19:00h. Ulaz je slobodan. Svakako iskoristite promo cijenu kuharice! :)

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Suhi sastojci
350 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
80 g mljevenih badema
100 g rižinog brašna
1 prstohvat soli
2 žlice praška za pecivo
malo praha vanilije
malo praha kurkume
2 žlice kakaa

Tekući sastojci
400 ml zobenog mlijeka
150 ml suncokretovog ulja za prženje
150 ml agavinog sirupa
1 žlica jabučnog octa
 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)