Posebno pomiješajte suhe i tekuće sastojke. Lagano umiješajte tekuće sastojke u suhe. Smjesu podijelite na pola. U jednu dodajte prah vanilije i malo kurkume, a u drugu kakao. Zatim smjese ulijte u manji kalup za kuglof, kalup za kruh ili u kalup za muffine. Ulijte ih u dva sloja pa po želji malo pomiješajte. Pecite 35-45 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici. Ostavite nekoliko minuta u kalupu pa stavite na rešetku da se ohladi. Kad se ohladi možete posuti prahom lukume za ukras. Uživajte!
Ako vam se sviđa ovaj recept preuzet iz nove Planetopijine kuharice, svakako provjerite i ostale koji su prefini! Pozivamo vas u Makronovu (Ilica 11, Zagreb) na predstavljanje kuharice SLANO I SLATKO OD BRAŠNA, autorice Maje Kefeček, u srijedu 28.5.2014. u 19:00h. Ulaz je slobodan. Svakako iskoristite promo cijenu kuharice! :)
Suhi sastojci
350 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
80 g mljevenih badema
100 g rižinog brašna
1 prstohvat soli
2 žlice praška za pecivo
malo praha vanilije
malo praha kurkume
2 žlice kakaa
Tekući sastojci
400 ml zobenog mlijeka
150 ml suncokretovog ulja za prženje
150 ml agavinog sirupa
1 žlica jabučnog octa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar