- Posebno pomiješajte suhe i tekuće sastojke. Lagano umiješajte tekuće sastojke u suhe. Smjesu podijelite na pola.
- U jednu dodajte prah vanilije i malo kurkume, a u drugu kakao.
- Zatim smjese ulijte u manji kalup za kuglof, kalup za kruh ili u kalup za muffine. Ulijte ih u dva sloja pa po želji malo pomiješajte.
- Pecite 35-45 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
- Ostavite nekoliko minuta u kalupu pa stavite na rešetku da se ohladi.
- Kad se ohladi možete posuti prahom lukume za ukras.
- Uživajte!
Ako vam se sviđa ovaj recept preuzet iz nove Planetopijine kuharice, svakako provjerite i ostale koji su prefini! Pozivamo vas u Makronovu (Ilica 11, Zagreb) na predstavljanje kuharice SLANO I SLATKO OD BRAŠNA, autorice Maje Kefeček, u srijedu 28.5.2014. u 19:00h. Ulaz je slobodan. Svakako iskoristite promo cijenu kuharice! :)
Suhi sastojci
- 350 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
- 80 g mljevenih badema
- 100 g rižinog brašna
- 1 prstohvat soli
- 2 žlice praška za pecivo
- malo praha vanilije
- malo praha kurkume
- 2 žlice kakaa
Tekući sastojci
- 400 ml zobenog mlijeka
- 150 ml suncokretovog ulja za prženje
- 150 ml agavinog sirupa
- 1 žlica jabučnog octa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar