Nasjeckajte na sitno pržene indijske oraščiće i bijelu čokoladu. Pomiješajte suhe sastojke: polubijelo brašno, zobene pahuljice, integralno brašno, prašak za pecivo, indijske oraščiće i pinjole. U drugoj posudi zamiješajte tekuće sastojke: sojino mlijeko, ulje, slad, limunov sok i koricu, te mineralnu vodu. Tekuće sastojke polako izlijte u smjesu suhih sastojaka i kratko promiješajte. Rasporedite tijesto u kalupe i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 20 min. Dok se muffini peku, pripremite glazuru. Stavite bijelu čokoladu i mlijeko u posudu i zagrijte na laganom plamenu. Dobro promiješajte. Kad se čokolada rastopi dodajte kuzu prah koji ste rastopili u pola decilitra hladne vode. Sve zajedno izmiješajte i maknite s plamena. Nastavite miješati i kad se smjesa malo ohladi dodajte namaz od makadamije. Ovom glazurom premažite pečene muffine.
Pridružite se Željki i Vlatki na najslađoj radionici u gradu
Saznajte više o radionici Brzi kolači za sve prilike i predbilježite se!
2 šalice polubijelog pšeničnog brašna
1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica
1/2 šalice pšeničnog integralnog brašna
1 prašak za pecivo
50 g prženih indijskih oraščića
30 g pinjola
30 g bijele čokolade
1 šalica sojinog napitka
1/2 šalice suncokretovog ulja za pečenje bez mirisa
1 žlica rižinog slada
2 žlice javorovog sirupa
1 žlica limunovog soka
2 čajne žlice limunove korice
1,5 dcl mineralne vode
Glazura:
50 g bijele čokolade
2 čajne žlice zobenog ili sojinog napitka
1 žlica namaza od makadamije
1 čajna žlica kuzu praha
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar