Datum objave:
04.12.2015
- Nasjeckajte na sitno pržene indijske oraščiće i bijelu čokoladu.
- Pomiješajte suhe sastojke: polubijelo brašno, zobene pahuljice, integralno brašno, prašak za pecivo, indijske oraščiće i pinjole. U drugoj posudi zamiješajte tekuće sastojke: sojino mlijeko, ulje, slad, limunov sok i koricu, te mineralnu vodu.
- Tekuće sastojke polako izlijte u smjesu suhih sastojaka i kratko promiješajte.
- Rasporedite tijesto u kalupe i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C. Pecite 20 min.
- Dok se muffini peku, pripremite glazuru. Stavite bijelu čokoladu i mlijeko u posudu i zagrijte na laganom plamenu. Dobro promiješajte.
- Kad se čokolada rastopi dodajte kuzu prah koji ste rastopili u pola decilitra hladne vode. Sve zajedno izmiješajte i maknite s plamena. Nastavite miješati i kad se smjesa malo ohladi dodajte namaz od makadamije.
- Ovom glazurom premažite pečene muffine.
- 2 šalice polubijelog pšeničnog brašna
- 1/2 šalice sitnih zobenih pahuljica
- 1/2 šalice pšeničnog integralnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 50 g prženih indijskih oraščića
- 30 g pinjola
- 30 g bijele čokolade
- 1 šalica sojinog napitka
- 1/2 šalice suncokretovog ulja za pečenje bez mirisa
- 1 žlica rižinog slada
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica limunovog soka
- 2 čajne žlice limunove korice
- 1,5 dcl mineralne vode
Glazura:
- 50 g bijele čokolade
- 2 čajne žlice zobenog ili sojinog napitka
- 1 žlica namaza od makadamije
- 1 čajna žlica kuzu praha
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar