Namaz od smeđe leće
bio&bio ambasadorica Iva Savić, @culinarypostcards, ti donosi recept za cjelovit, hranjiv i ukusan veganski namaz od smeđe leće i tostiranog oraha.
15min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:
08.09.2021
- Luk nasjeckaj i pirjaj nekoliko minuta na maslinovom ulju.
- Na suhoj tavi tostiraj orahe.
- Leću stavi u blender zajedno s lukom, orahom, češnjakom, začinima, maslinovim uljem i limunom pa sve blendaj dok ne postane mazivo i kremasto.
- Poslužiti uz sirovu papriku ili Zrno kruh.
Klikni i pogledaj Instagram live bio&bio doživljaju sa ZegeVege festivala, gdje je naša Iva Savić pripremila ovaj ukusi veganski namaz. Uslast :)
Fotograija: Iva Savić
- 2 konzerve smeđe leće
- 1 glavica crvenog luka
- 2 režnja češnjaka
- 50 g oraha
- 3 žlice maslinovog ulja + 1 žlica za pirjanje luka
- 1-2 žlice soka od limuna
- sol, papar, kurkuma, dimljena paprika
Za posluživanje:
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar