Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Njoki bez pšenice s mediteranskim preljevom
Mia Šoškić

Njoki bez pšenice s mediteranskim preljevom

Naša Mia Šoškić iz Makrovege za lagani ljetni obrok preporučuje fine mediteranske mirise i okuse. U slast!

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 11.07.2013

Postupak izrade njoka:
Batat oguliti i narezati na ploške debele 1 cm. Prokuhati kratko u vodi i ocijediti. Ohladiti i zgnječiti. Dodati malo ulja i proseno brašno. Umijesiti njoke. Oblikovati štrucu koju režete na komade duljine 2 cm. Njoke kuhati u blago zasoljenoj kipućoj vodi tako dugo dok ne isplivaju na površinu.

Šupljikavom žlicom izvaditi iz vode u kojoj su se kuhali. Lagano nauljiti da se na zalijepe. Prelijte Mediteranskim preljevom, naribajte po vrhu za ukras malo dimljenog tofua i servirajte dok je toplo.


Postupak izrade mediteranskog preljeva:
Tofu kratko prokuhati u malo slane vode i procijediti. Sve sastojke zajedno miksati u multipraktiku. Ako volite rjeđi preljev, dodati još vode od kuhanja tofua.

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena
Nema komentara. Budi prvi!

Njoki:
1 veći bijeli batat
100-150 g prosenog brašna
malo maslinovog ulja
malo soli

Maditeranski preljev:
200 g tofua (po mogućnosti što je moguće mekšeg)
2 žlice lanenog ulja
2 žlice maslinovog ulja
sol
2 žlice jabučnog octa ili sok 1 limuna
3 žlice zobenog vrhnja
1 češanj češnjaka
origano, bosiljak, mažuran, ružmarin, majčina dušica
po potrebi vode od kuhanja tofua

 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)