Postupak izrade njoka:
Batat oguliti i narezati na ploške debele 1 cm. Prokuhati kratko u vodi i ocijediti. Ohladiti i zgnječiti. Dodati malo ulja i proseno brašno. Umijesiti njoke. Oblikovati štrucu koju režete na komade duljine 2 cm. Njoke kuhati u blago zasoljenoj kipućoj vodi tako dugo dok ne isplivaju na površinu.
Šupljikavom žlicom izvaditi iz vode u kojoj su se kuhali. Lagano nauljiti da se na zalijepe. Prelijte Mediteranskim preljevom, naribajte po vrhu za ukras malo dimljenog tofua i servirajte dok je toplo.
Postupak izrade mediteranskog preljeva:
Tofu kratko prokuhati u malo slane vode i procijediti. Sve sastojke zajedno miksati u multipraktiku. Ako volite rjeđi preljev, dodati još vode od kuhanja tofua.
Njoki:
1 veći bijeli batat
100-150 g prosenog brašna
malo maslinovog ulja
malo soli
Maditeranski preljev:
200 g tofua (po mogućnosti što je moguće mekšeg)
2 žlice lanenog ulja
2 žlice maslinovog ulja
sol
2 žlice jabučnog octa ili sok 1 limuna
3 žlice zobenog vrhnja
1 češanj češnjaka
origano, bosiljak, mažuran, ružmarin, majčina dušica
po potrebi vode od kuhanja tofua
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!