Datum objave:
11.07.2013
- Batat oguli i nareži na ploške debljine 1 cm. Kratko ga prokuhaj u vodi i ocijedi. Kad se batat ohladi, usitni ga vilicom.
- Dodaj malo ulja i proseno brašno pa umijesi tijesto za njoke.
- Oblikuj rukama duguljastu tanku štrucu tijesta i nareži je na komade duljine 2 cm.
- Njoke kuhaj u blago zasoljenoj kipućoj vodi tako dugo dok ne isplivaju na površinu. Kad su kuhani, izvadi ih iz vode i lagano naulji da se ne zalijepe.
- Tofu kratko prokuhaj u malo slane vode i procijedi.
- Sve sastojke za umak stavi zajedno u multipraktik ili blenderu i usitni do kremaste teksture.
- Ako je umak gust, dodaj još vode od kuhanja tofua.
- Njoke prelij umakom, naribaj po vrhu malo dimljenog tofua, po želji dodaj nekoliko kapara i serviraj dok je toplo.
Njoki od batata i prosa:
- 1 veći bijeli batat
- 100 -150 g prosenog brašna
- malo maslinovog ulja
- malo soli
Kremasti maditeranski umak:
- 200 g tofua (po mogućnosti što je moguće mekšeg)
- 2 žlice lanenog ulja
- 2 žlice maslinovog ulja
- malo soli
- 2 žlice jabučnog octa ili sok 1 limuna
- 3 žlice kreme za kuhanje od zobi
- 1 češanj češnjaka
- Mediteranski začini: origano, bosiljak, mažuran, ružmarin, majčina dušica ili dodaj mješavinu provansalskog začinskog bilja.
- po potrebi vode od kuhanja tofua
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar