Kategorije
Početna Recepti Njoki od bundeve s pestom i dimljenim tofuom
Dina Frleta - Head Chef Zrno bio bistro

Njoki od bundeve s pestom i dimljenim tofuom

45min
Srednje složena priprema
Datum objave: 03.09.2024

Priprema

  • 1 hokaido/muškatnu bundevu prerezati na jednake i manje komade
  • posložiti na pladanj, dodati sol i papar te nekoliko kapi maslinovog ulja
  • staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći dok bundeva ne omekša ( oko 30-40 min)
  • izvaditi iz pećnice, ukloniti sjemenke  i bundevu vilicom usitniti u pire ( po želji dodati malu žličicu muškatnog oraščića)
  • pire odložiti u veću posudu, postepeno dodavati brašno tip 850 - dodavati brašno dok tijesto ne postane glatko i kompaktno.
  • ostaviti tijesto oko 20 min u frižideru da se malo odmori :)
  • "pobrašniti" podlogu da se tijesto ne bi lijepilo, podijeliti ga na četiri jednaka dijela. Od svakog dijela oblikovati valjak promjera za njoke - veličina je po želji i ukusom. Potom valjak izrezati u manje “valjčiće”, ovisno o željenoj dužini njoke.
  • u vreloj vodi skuhati njoke dok ne isplivaju na površinu
  • za vrijeme hlađenja tijesta, pripremiti ukusan pesto od bundevinih sjemenki, bosiljka i maslinovog ulja
  • kratko na tavi ispržiti 100 g bundevinih sjemenki (dok ne počnu pucketati).
  • u mužar ili bilo koji kućanski aparat koji može usitniti sjemenke (npr. Vitamix) ubacite prepržene sjemenke, bosiljak (ako nema svježeg, može se koristiti i suhi), sol i maslinovo ulje te miksati dok sjemenke ne budu usitnjene
  • zagrijati tavu, dodati dvije žlice maslinovog ulja, ubaciti netom kuhane njoke, pripremljeni pesto
  • miješati otprilike 20 sec te po želji naribati dimljeni tofu i to je to :)
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Za njoke:

  • 1 hokaido/muškatna bundeva
  • 200-300 g tip 850 brašna
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 10 g soli
  • 4 žlice ulja

 

Za pesto:

  • 100 g bučinih sjemenki
  • 2 g soli
  • 2 čajne žličice suhog bosiljka ili jedna šaka svježeg bosiljka
  • 50 ml maslinovog ulja

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)