Datum objave:
03.09.2024
- 1 hokaido/muškatnu bundevu prerezati na jednake i manje komade
- Posložiti na pladanj, dodati sol i papar te nekoliko kapi maslinovog ulja
- Staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći dok bundeva ne omekša ( oko 30-40 min)
- Izvaditi iz pećnice, ukloniti sjemenke i bundevu vilicom usitniti u pire ( po želji dodati malu žličicu muškatnog oraščića)
- Pire odložiti u veću posudu, postepeno dodavati brašno tip 850 - dodavati brašno dok tijesto ne postane glatko i kompaktno.
- Ostaviti tijesto oko 20 min u frižideru da se malo odmori
- "Pobrašniti" podlogu da se tijesto ne bi lijepilo, podijeliti ga na četiri jednaka dijela. Od svakog dijela oblikovati valjak promjera za njoke - veličina je po želji i ukusom. Potom valjak izrezati u manje “valjčiće”, ovisno o željenoj dužini njoke.
- U vreloj vodi skuhati njoke dok ne isplivaju na površinu
- Za vrijeme hlađenja tijesta, pripremiti ukusan pesto od bundevinih sjemenki, bosiljka i maslinovog ulja
- Kratko na tavi ispržiti 100 g bundevinih sjemenki (dok ne počnu pucketati).
- U mužar ili bilo koji kućanski aparat koji može usitniti sjemenke (npr. Vitamix) ubacite prepržene sjemenke, bosiljak (ako nema svježeg, može se koristiti i suhi), sol i maslinovo ulje te miksati dok sjemenke ne budu usitnjene
- Zagrijati tavu, dodati dvije žlice maslinovog ulja, ubaciti netom kuhane njoke, pripremljeni pesto
- Miješati otprilike 20 sec te po želji naribati dimljeni tofu i to je to :)
Za njoke:
- 1 hokaido/muškatna bundeva
- 200-300 g tip 850 brašna
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 10 g soli
- 4 žlice ulja
Za pesto:
- 100 g bučinih sjemenki
- 2 g soli
- 2 čajne žličice suhog bosiljka ili jedna šaka svježeg bosiljka
- 50 ml maslinovog ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar