Datum objave:
03.09.2024
Priprema
- 1 hokaido/muškatnu bundevu prerezati na jednake i manje komade
- posložiti na pladanj, dodati sol i papar te nekoliko kapi maslinovog ulja
- staviti u pećnicu na 200 stupnjeva i peći dok bundeva ne omekša ( oko 30-40 min)
- izvaditi iz pećnice, ukloniti sjemenke i bundevu vilicom usitniti u pire ( po želji dodati malu žličicu muškatnog oraščića)
- pire odložiti u veću posudu, postepeno dodavati brašno tip 850 - dodavati brašno dok tijesto ne postane glatko i kompaktno.
- ostaviti tijesto oko 20 min u frižideru da se malo odmori :)
- "pobrašniti" podlogu da se tijesto ne bi lijepilo, podijeliti ga na četiri jednaka dijela. Od svakog dijela oblikovati valjak promjera za njoke - veličina je po želji i ukusom. Potom valjak izrezati u manje “valjčiće”, ovisno o željenoj dužini njoke.
- u vreloj vodi skuhati njoke dok ne isplivaju na površinu
- za vrijeme hlađenja tijesta, pripremiti ukusan pesto od bundevinih sjemenki, bosiljka i maslinovog ulja
- kratko na tavi ispržiti 100 g bundevinih sjemenki (dok ne počnu pucketati).
- u mužar ili bilo koji kućanski aparat koji može usitniti sjemenke (npr. Vitamix) ubacite prepržene sjemenke, bosiljak (ako nema svježeg, može se koristiti i suhi), sol i maslinovo ulje te miksati dok sjemenke ne budu usitnjene
- zagrijati tavu, dodati dvije žlice maslinovog ulja, ubaciti netom kuhane njoke, pripremljeni pesto
- miješati otprilike 20 sec te po želji naribati dimljeni tofu i to je to :)
Za njoke:
- 1 hokaido/muškatna bundeva
- 200-300 g tip 850 brašna
- 1 žličica muškatnog oraščića
- 10 g soli
- 4 žlice ulja
Za pesto:
- 100 g bučinih sjemenki
- 2 g soli
- 2 čajne žličice suhog bosiljka ili jedna šaka svježeg bosiljka
- 50 ml maslinovog ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar