Kategorije
Početna Recepti Odresci od cvjetače
Hrvoje Krajnović, učitelj kuhanja

Odresci od cvjetače

Ukusan i jednostavan recept za vegetarijanski roštilj: marinirani odrezak od cvjetače sa začinima.

20min
Jednostavna priprema
Datum objave: 18.05.2015
  1. Cvjetaču očistiti od lišća i narezati na 3-4 odreska debljine oko 1 cm.
  2. U posudi pomiješati maslinovo ulje i limun, pa dodati sirup od agave i češnjak.
  3. U drugoj posudi pomiješati kurkumu, koricu od limuna i sol.
  4. "Odreske" od cvjetače namazati uljem i limunom i obilno posipati začinima.
  5. Staviti na zagrijanu grill tavu sa začinjenom stranom prema dolje.
  6. Namazati gornju stranu uljem i posipati začinima te poklopljeno peći 5-6 minuta.
  7. Otklopiti i lagano okrenuti na drugu stranu i peči poklopljeno još 5 minuta ili duže ovisno o teksturi koju želite postići.

Poslužite uz svježu sezonsku salatu i uživajte! 

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 1 cvjetača
  • Sok i korica 1 organskog limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka sitno nasjeckanog
  • 1 žličica sirupa od agave
  • 2 žličice kurkume
  • Prstohvat soli


 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)