- Sastojke za omlet izblendaj pa peci na neprijanjajućoj tavi s malo ulja, po nekoliku minuta sa svake strane.
- Poriluk i gljive nareži i pirjaj na maslinovom ulju nekoliko minuta, dodaj tamari i još kratko pirjaj. Po potrebi podlij s malo vode. Na samom kraju dodaj špinat pa posoli i popapri.
- Na polovicu omleta složi povrće, narezani avokado, malo kiselog kupusa i fermentirano vrhnje od indijskih oraščića. Dodaj sjeckani peršin i preklopi.
- Za vrhnje od indijskih oraščića potrebno je namočiti oraščiće nekoliko sati i izblendati s malo kokosovog mlijeka (može i voda, ali ovako je kremastije). Dodaj kapsulu probiotika i pustiti na sobnoj temperaturi da fermentira. Nakon otprilike 24 sata začini sa malo soli, papra, češnjaka, luka u prahu i malo soka od limuna. Umjesto fermentiranog vrhnja, možeš koristiti Sojade natural ili Sojade grčki tip.
- Za potpun užitak uz omlet posluži i Zeleni smoothie. Sve sastojke stavi u blender pa dodaj vode ili leda i blendaj do željene gustoće.
Istaknuti omjeri dostatni su za pripremu dva omleta.
Sastojci za omlet:
- 100 g slanutkovog brašna
- 200 ml biljnog napitka po želji
- 2 žlice prehrambenog kvasca
- Začini (luk, češnjak, kurkuma, papar)
- 1/4 žličice praška za pecivo
Sastojci za punjenje omleta:
- 1 manji poriluk
- Dvije šake špinata
- 6 većih šampinjona
- Žlica tamarija
- Sol, papar
- Dodatno: pola avokada, kiseli kupus i femmentirano vrhnje od indijskih oraščića.
Sastojci za smoothie:
- Šaka špinata
- 1 jabuka
- 1 naranča
- 2 datulje
- Šaka natopljenih indijskih oraščića
- Žličica Zelene magme
- Voda/led
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar