Na ovu sam ideju došla neku večer nakon odigrane predstave kada sam pokušavala spustiti svoj glumački adrenalin prije spavanja... :)
Mene ovaj desertić podsjeća na gumene bombone, ali je ipak više onaj žele doživljaj. A ono što je zanimljivo - ima jako, jako malo kalorija. Naime, biljna želatina AGAR koju koristim sadrži 0 kalorija!!!
Priprema
Iscijedi naranču, a dobiveni sok dodatno procijedi kroz cjediljku da odstraniš pulpu (treba nam čisti i bistri sok naranče bez mrvica).
Sve sastojke stavi u lončić, dobro promiješaj pjenjačom i zakuhaj na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje.
Kad zakuha smanji vatru i kuhaj još 5 minuta.
Ulij smjesu u silikonski kalup s oblicima i ostavi da se potpuno ohladi i stisne.
Bombone oprezno izvadi iz kalupa i čuvaj ih u hladnjaku.
Kod posluživanja možeš ih posuti kakaom, rogačem u prahu ili preliti čokoladnim preljevom.
Pogledaj kako smo pipremali Oranžele na Instagram Live bio&bio doživljaju.
Količina za 2 kalupa
- 2 dcl svježe cijeđenog narančinog soka
- 2 ravne žličice agara u prahu
- 3-4 žlice agavinog sirupa (ovisi o slatkoći naranče)
- 1/4 žličice vanilije burbon
- 1/4 žličice himalajske soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar