Orijentalna hokaido bundeva s cous cousom i grahom
Isprobaj ukusno i cjelovito jelo s hokaido bundevom na "istočnjački", prema recepturi @culinarypostcards - bio&bio ambasadorice Ive Savić, s grahom, kuminom, kurkumom i bezglutenskim cous cousom od graška.
40min
Jednostavna priprema
Datum objave:
19.11.2021
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Očišćenu i narezanu bundevu prelij s malo maslinovog ulja pa stavi peći 25 - 30 min.
- Dok se bundeva peče pripremi cous cous. Tostiraj ga nekoliko minuta na suhoj tavi pa posoli, podlij sa 100 ml vode, prokuhaj pola minute i ostavi sa strane.
- U malo većem loncu na maslinovom ulju ugrij začine pa im dodaj grah i dobro promiješaj.
- Izvadi grah sa strane pa u lonac dodaj malo ulja, kad se ugrije pirjaj luk desetak minuta dok ne omekša. Zatim mu dodaj grožđice, cous cous i na kraju pečenu bundevu narezanu na kockice.
- Na tanjur stavi cous cous s bundevom, a povrh njega grah te na kraju malo mlade salate i nekoliko kapi limuna po želji.
Istaknuti omjeri dovoljni su za 4 porcije. Uslast!
Fotografije: Iva Savić
- 1 hokaido bundeva, oprana, očišćena i narezana na manje komade
- maslinovo ulje
- 1 konzerva bijelog graha, ocijeđenog
- 1 žličica kumina u prahu
- ½ žličice kurkume
- sol i papar po ukusu
- 1 manja glavica ljubičastog luka, očišćenog i sitno nasjeckanog
- 50 g grožđica
- 60 g cous cousa od brašna graška (možeš koristiti i klasični, pšenični cous cous ako ne izbjegavaš gluten)
- za posluživanje: mlada salata i limun
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar