Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Orijentalna “soba” juha

Orijentalna “soba” juha

Probajte ovu ukusnu i hranjivu juhu koja će vas okrijepiti i zagrijati. Japansku tjesteninu soba kuhajte u neposoljenoj vodi, dodajući po malo hladne vode svaki put kad zakuha. Nakon 8-10 minuta isperite pod mlazom hladne vode.

U 5 šalica vode stavite kombu algu i shiitake gljive pa kuhajte 10-15 minuta. Izvadite kombu i shiitake gljive (možete ih ubaciti u variva), dodajte tamari, đumbirov sok pa kuhajte još 3-4 minute.

Ubacite tjesteninu soba na 1-2 minute da se zagrije. Zatim ju rasporedite u 4 zdjelice, prelijte vrućim temeljcem i u svaku zdjelicu stavite pola žlice prženog sezama te 2 žlice sjeckanog mladog luka. U slast!

Tjestenina soba proizvodi se od heljdinog brašna, ali neke vrste sadrže i pšenično brašno pa je potrebno potražiti onu koja je 100% od heljdinog brašna ukoliko ne konzumirate gluten. Naravno, ova juha može se pripremiti i s drugim vrstama tjestenine.

Preuzeto iz Planetopijine kuharice BEZ GLUTENA, autorice Jadranke Boban Pejić.
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Vrijeme pripreme 30 min
Složenost Vrlo jednostavna priprema
Sastojci 10 sastojaka

1/2 pakiranja tjestenine sobe
5 šalica vode
1 traka kombu alge
4 suhe shiitake gljive
2 žlice tamarija
1 žličica đumbirovog soka
2 žlice prženog sezama
½ šalice mladog luka

 

Na vrh