- Probajte ovu ukusnu i hranjivu juhu koja će vas okrijepiti i zagrijati. Japansku tjesteninu soba kuhajte u neposoljenoj vodi, dodajući po malo hladne vode svaki put kad zakuha. Nakon 8-10 minuta isperite pod mlazom hladne vode.
- U 5 šalica vode stavite kombu algu i shiitake gljive pa kuhajte 10-15 minuta. Izvadite kombu i shiitake gljive (možete ih ubaciti u variva), dodajte tamari, đumbirov sok pa kuhajte još 3-4 minute.
- Ubacite tjesteninu soba na 1-2 minute da se zagrije. Zatim ju rasporedite u 4 zdjelice, prelijte vrućim temeljcem i u svaku zdjelicu stavite pola žlice prženog sezama te 2 žlice sjeckanog mladog luka. U slast!
Tjestenina soba proizvodi se od heljdinog brašna, ali neke vrste sadrže i pšenično brašno pa je potrebno potražiti onu koja je 100% od heljdinog brašna ukoliko ne konzumirate gluten. Naravno, ova juha može se pripremiti i s drugim vrstama tjestenine.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice BEZ GLUTENA, autorice Jadranke Boban Pejić.
Fotografija: Maja Danica Pečanić
- 1/2 pakiranja tjestenine sobe
- 5 šalica vode
- 1 traka kombu alge
- 4 suhe shiitake gljive
- 2 žlice tamarija
- 1 žličica đumbirovog soka
- 2 žlice prženog sezama
- ½ šalice mladog luka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar