Datum objave:
02.04.2025
- Skuhaj orzo prema uputama na pakiranju, ocijedi i ostavi sa strane.
- U tavi zagrij maslinovo ulje i dodaj češnjak, pirjaj 30 sekundi dok ne zamiriše.
- Dodaj tikvicu, papriku i mrkvu te dinstaj 5-7 minuta dok povrće omekša.
- Ubaci špinat i miješaj dok ne povene.
- Ulij biljno vrhnje, sok i koricu limuna, zatim dodaj sol, papar, origano, bosiljak i čili. Pusti da se lagano krčka 2-3 minute.
- Umiješaj skuhani orzo i prehrambeni kvasac te dobro promiješaj. Ako je pregusto, dodaj malo vode ili biljnog napitka.
- Makni s vatre i pospi svježim peršinom.
- Serviraj toplo, uz dodatak orašastih plodova ili sjemenki po želji.
- 200 g orzo tjestenine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 manja tikvica (narezana na kockice)
- 1 crvena paprika (narezana na kockice)
- 1 mrkva (naribana ili sitno nasjeckana)
- 2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- 100 g špinata ili blitve
- sok i korica 1 limuna
- 200 ml biljnog vrhnja za kuhanje (sojino, zobeno ili bademovo)
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/2 žličice suhog origana
- 1/2 žličice suhog bosiljka
- prstohvat čilija (po želji)
- 2 žlice prehrambenog kvasca (za "sirasti" okus)
- šaka svježeg peršina (za posipanje)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar